GGD Twente opent vaccinatielocatie in Almelo
28-01-2021
SPORTHAL SCHELFHORST TWEEDE LOCATIE IN REGIO

GGD Twente opent vaccinatielocatie in Almelo

Voor de vaccinatie tegen het coronavirus opent GGD Twente een tweede vaccinatielocatie in de regio. Hierbij is gekozen voor de sporthal Schelfhorst in Almelo. Vanaf maandag 1 februari worden ouderen hier gevaccineerd tegen het coronavirus.

 

Vaccinatie oudere doelgroep
GGD Twente is begonnen met het vaccineren van 90-plussers die nog zelfstandig wonen en naar de vaccinatielocatie kunnen komen. Daarna volgen de mensen in de leeftijdsgroep 85-90 jaar. Het vaccineren van deze doelgroepen vindt plaats in de vaccinatielocatie in sporthal Schelfhorst in Almelo. De inwoners binnen deze doelgroepen hebben eind januari een uitnodiging hiervoor ontvangen via het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Voor het maken van een afspraak kunnen zij een speciaal landelijk nummer bellen. Inwoners in deze leeftijdsgroepen die fysiek niet in staat zijn om een vaccinatielocatie te bezoeken, worden door de huisarts gevaccineerd.

 

Nieuwe locatie in Almelo
De locatie in Almelo gaat op 1 februari van start. De vaccinatielijnen worden zo opgezet dat ouderen goed toegang hebben. Zo is het mogelijk om een begeleider mee te nemen en zijn er rolstoelen aanwezig. Ook is de doorgang breed genoeg voor hulpmiddelen als scootmobielen. Annelies Barrett, projectleider GGD Twente: “Met Almelo als tweede vaccinatielocatie gaan we door met vaccineren, te beginnen met de oudere doelgroepen. Deze locatie is zo ingericht dat deze uitermate geschikt is voor vaccinatie van ouderen. De locatie in Almelo is 7 dagen in de week geopend, van 10.00 tot 18.00 uur. Met deze tijden houden we rekening met beschikbaarheid van de eventuele begeleiding. Daarnaast nemen we voor deze doelgroep ruimer de tijd, we plannen de afspraken niet te dicht op elkaar.” De vaccinatielocatie in Almelo wordt ook ingezet voor volgende doelgroepen en blijft het komende half jaar geopend.


Meer vaccinatielocaties

In de komende maanden zullen er nog meer vaccinatielocaties bij komen in Twente. Het streven is om hierbij goed te kijken naar een regionale spreiding, zodat deze nieuwe locaties voor zoveel mogelijk mensen goed bereikbaar zijn. Zaken die hierbij verder belangrijk zijn is de mogelijkheid om het aantal vaccinatielijnen uit te breiden en de beschikbaarheid van voldoende medisch personeel. Daarnaast moet de locatie groot genoeg zijn om voldoende vaccins per dag te kunnen verwerken, zodat zorgvuldig met de beschikbare vaccins wordt omgegaan en verspilling wordt vermeden.

Volgorde van vaccineren

Het ministerie van VWS bepaalt de volgorde van vaccineren. Deze volgorde wordt continu geëvalueerd en, zo nodig, aangepast. De beschikbaarheid en werkzaamheid van vaccins is daarbij de bepalende factor. Kijk voor meer informatie hierover op www.coronavaccinatie.nl.
Meer informatie over het vaccineren tegen het coronavirus is tevens te vinden op www.ggdtwente.nl.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Gedwongen vliegles in Hertme

De twee jonge ooievaars in het nest in het retentiegebied in Hertme hadden van pa en moe al af...
15-07-2024

Oudere dame overvallen in woning

In de nacht van woensdag 10 op donderdag 11 juli is een oudere dame overvallen in haar woning...
11-07-2024

Nieuwe naam voor Fysiotherapie ’t Dijkhuis

Fysiotherapiepraktijk Gezondheidscentrum ’t Dijkhuis gaat voortaan verder onder de naam...
01-07-2024

Containerbrand aan de Cuba

De brandweer werd maandagmiddag opgeroepen voor een melding aan de Cuba. Ter plekke bleek brand...
24-06-2024

De drijfveer van Sander Borst

‘De Drijfveer’ vormt de veelzeggende naam van het praatprogramma op BorneBoeit....
23-06-2024

Een speld in de hooiberg

Thijmen Knulst (8 jaar) wandelt graag en veel. Onder andere in de Harz in Duitsland heeft hij...
22-06-2024