Kerstsprookje in de Honingzoet
20-12-2020
DUIZENDEN LICHTJES, EEN KERSTMAN MET CADEAUTJES EN BLIJE KINDEREN

Kerstsprookje in de Honingzoet

Aan de Honingzoet in de Bornsche Maten was het zondagmiddag toch nog een beetje feest. Want hoewel de lockdown een rem zet op alle uitbundigheden rondom de komende feestdagen, was het zowaar de kerstman zelf die de plusminus vijftig kinderen uit de straat een bijzondere verrassing bereidde. Bij de grote verlichte kerstboom deelde hij cadeautjes uit, terwijl de ouders op gepaste afstand en in de onmiddellijke nabijheid van hun huis het sprookjesachtige tafereel aanschouwden.

 

Het is alweer twee jaar geleden dat de bewoners van de jonge straat hun handen ineensloegen. “We zijn immers noabers en die saamhorigheid willen we ook uitdragen”, zo was hun motto. Het mannelijk deel van de Honingzoeters trok daarop het bos in om ‘greun’ te halen en ze kwamen met een vele meters hoge boom terug. Tijdens een feestelijke zondagmiddag vlak voor kerst werden de lichtjes toen ontstoken en een hapje en drankje maakten het feest compleet.

 

Peugeot cabrio in plaats van een arreslee

Het ‘greun haal’n’ werd een blijvertje en een jaar later werden ook de vele kleine boompjes in de straat opgesierd met talrijke kerstlampjes. Het kersttafereel was compleet. Maar corona betekende dit jaar een domper, want een feestelijke middag met alle bewoners zat er gewoonweg niet in. Daarop belden ze de kerstman en die zag het alternatieve plan wel zitten. En zo kon het gebeuren dat hij rond half vijf bij het invallen van de duisternis met een Peugeot cabrio, in plaats van met de arreslee, de straat kwam binnenrijden, al snel achternagerend door alle uitbundig roepende kinderen.

 

Na een rondje gemaakt te hebben, stapte hij bij de hoge boom uit, waar ‘ie zich van meet af aan omringd wist door de grote kinderschare. En terwijl de kerstmuziek uit de boxen galmde, bleek hij bovendien voor iedereen nog eens een cadeautje te hebben meegebracht. Mooier kon deze stille zondagmiddag voor hen niet worden. Na een uurtje vertrok de gulle gever weer. De duizenden lampjes blijven echter branden. Daar is het immers Kerstmis voor aan de Honingzoet. Want één ding is zeker, het virus krijgt de saamhorigheid er daar niet onder. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

 

 

Gedwongen vliegles in Hertme

De twee jonge ooievaars in het nest in het retentiegebied in Hertme hadden van pa en moe al af...
15-07-2024

Oudere dame overvallen in woning

In de nacht van woensdag 10 op donderdag 11 juli is een oudere dame overvallen in haar woning...
11-07-2024

Nieuwe naam voor Fysiotherapie ’t Dijkhuis

Fysiotherapiepraktijk Gezondheidscentrum ’t Dijkhuis gaat voortaan verder onder de naam...
01-07-2024

Containerbrand aan de Cuba

De brandweer werd maandagmiddag opgeroepen voor een melding aan de Cuba. Ter plekke bleek brand...
24-06-2024

De drijfveer van Sander Borst

‘De Drijfveer’ vormt de veelzeggende naam van het praatprogramma op BorneBoeit....
23-06-2024

Een speld in de hooiberg

Thijmen Knulst (8 jaar) wandelt graag en veel. Onder andere in de Harz in Duitsland heeft hij...
22-06-2024