Rutte: ‘De trend is dalend, maar…’
17-11-2020
VANAF DONDERDAG TERUG NAAR GEDEELTELIJKE LOCKDOWN

Rutte: ‘De trend is dalend, maar…’

Tijdens de persconferentie dinsdagavond gaven premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge aan dat er aanleiding is voor een lichte versoepeling van de coronamaatregelen. “De trend is dalend en dat is positief”, zo zei Rutte. “Het reproductiegetal zit weer onder de 1 en dat is een compliment aan ons allen.” Maar tegelijkertijd zei hij dat er nog ruimte was voor verbetering, bijvoorbeeld in supermarkten en bij mensen thuis. Desalniettemin worden de extra maatregelen die twee weken geleden van kracht werden, dus weer ingetrokken. Dit betekent dat mensen thuis weer drie gasten mogen ontvangen, buiten weer met hun vieren samen mogen zijn en dat theaters, musea, zwembaden, openbare bibliotheken en pretparken hun deuren weer mogen openen.

 

Verder zal op 1 december de mondkapjesplicht worden ingevoerd in winkels en andere publieke binnenruimten. Evenementen blijven verboden en de horeca blijft vooralsnog gesloten. Voor wat de komende kerstdagen betreft wordt alles nog even aangezien. Minister De Jonge: “Dat is nu nog te ver weg en pas over vijf weken. Begin december hopen wij hier meer duidelijkheid over te kunnen geven.” (BM)

 

De complete lijst met maatregelen zoals deze per 19 november gelden, vind je in onze coronaspecial.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
T Huiskes — 18 nov 2020
Tja ... @ Bas een goede vraag - ook al gaat het misschien een beetje mis in de testlabs - het totaal aantal positieve uitslagen blijft hoog (ook al reduceer je dit met de fout-positieven) - Misschien de aantallen die aanwezig zijn bij begrafenissen en condoleance-uren (ook al zijn die gekenmerkt door 30 minuten voor de letters A t/m bijv K) ... of de markten die (te) goed bezocht worden?, verjaardagsbezoek?, de bouwmarkten die erg goed bezocht worden?. Wat te doen? Houd je aan de regels, ga niet elke dag boodschappen doen, doe de boodschappen alleen, blijf thuis voor condoleance-uurtjes and begrafenissen (stuur een kaartje/brief), ga niet naar verjaardagen, bruiloften of St Nicolaas feestjes, En draag mondkapjes! Voor hoe lang? Tja totdat er een vaccin kan worden toegediend ...
Bas — 18 nov 2020
Twente blijft er met kop en schouders bovenuitsteken. Heel specifiek Twente. Zo langzamerhand vraag ik me af of er niet iets misgaat in de testlabs die de GGD Twente heeft gecontracteerd. Te veel fout-positieve uitslagen. Ik hoor ook van te veel mensen om me heen die nauwelijks klachten hebben dat ze positief getest zijn. Als de allemaal fout-positieven zijn, dan is dat zeer ontwrichtend voor Twente.
Wat doet Twente anders dan IJsselland, de Achterhoek en Drente. Leg het mij maar uit.

Hoort, hoort, zegt het voort!

Het nieuws verspreidt zich als een lopend vuurtje, zo luidt het gezegde, het gaat razendsnel van...
29-06-2024

Word jij herenboer op de Zenderense Es?

ADVERTORIAL • In Twente hopen we na Herenboerderij Usseler Es binnenkort een tweede...
05-06-2024

‘Het gemak dient de mens’

Af en toe zie je er nog wel eens één staan langs een sloot of op een boerenerf,...
04-06-2024

Borne experimenteert met nieuw stembiljet

De voorbereiding voor de Europese verkiezingen in Borne is begonnen. Maandagavond ontvingen de...
14-05-2024

Meulenbroek Dierenartsen bestaat 15 jaar

ADVERTORIAL • Wat gaat de tijd snel! 15 jaar geleden begonnen wij uit het niets onze...
06-05-2024

Strijdend onder Britse vlag

In Green Park, hartje Londen, staat het in 2012 door koningin Elisabeth onthulde...
03-05-2024