ADVERTORIAL • Sinds vorige week donderdag, is het thuis bereiden van een overheerlijke maaltijd zelfs voor de meest onhandige ‘keukenprinsen’ een peulenschil. Vanaf nu is namelijk bij acht bedrijven in de regio, waaronder Plus Huls van den Nieuwboer aan de Oude Hengeloseweg in Borne, de fonkelnieuwe Bistrobox te koop. Een doos vol lekkers, waaraan diverse topchefs uit de Twentse keuken hun (voor)bereidende bijdrage hebben geleverd.
De producten zijn koelvers gevacumeerd, zodat de kwaliteit en versheid van de ingrediënten gewaarborgd blijft. Het gerecht thuis opdienen kost dus weinig voorbereidingstijd, omdat de jus bijvoorbeeld al 24 uur is ingekookt, het vlees is gegaard en het snijwerk al is verricht. En om niets aan het toeval over te laten is er nog een stappenplan toegevoegd waarin je als een volleerde kok heel simpel de volgorde terugvindt om zowel het voor- als hoofdgerecht in no time te bereiden en uit te serveren.
De Bistrobox is een initiatief van Bas aan de Stegge uit Hengelo, zelf een liefhebber van lekker eten. Hij verzamelde een aantal gelijkgestemde mensen om zich heen om zijn idee verder gestalte te kunnen geven. Na een lange voorbereidingstijd en de nodige finetuning om de inhoud helemaal perfect te krijgen is het moment nu om de Bistrobox groot uit te rollen. Plus Huls van den Nieuwboer was direct enthousiast en is dus ook één van de verkooplocaties.
De inhoud van de box zal tweewekelijks veranderen. Tot en met woensdag 11 november is het hoofdgerecht een kalfssukade, met jus van kruidkoek. Daarbij hoort een crudité atjar, knolselderij mousseline, suger snaps en hazelnoten voor de extra bite en garnering. Het hoofdgerecht wordt nog eens voorafgegaan door desembrood met knoflooksaus en afgesloten met enkele kokoskoekjes voor bij de koffie of thee. Een avond lang genieten voor de Bourgondiërs onder ons. De prijs van de box met lekkernijen voor twee personen is 29,95 euro.
© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.