In april wonnen Albin en Saskia Rikkerink al fraaie prijzen tijdens een grote internationale vakwedstrijd voor ambachtelijke slagers. Amper drie maanden verder is het opnieuw raak. Maar nu komt de hulde uit een geheel andere koker. Kortgeleden hield de Vereniging van Keurslagers, waarbij ook de slagerij van Albin en Saskia is aangesloten, namelijk een onaangekondigde productkeuring waarbij vooral de hygiënische en bacteriologische criteria werden getoetst. Het resultaat was dat de Bornse Keurslager maar liefst drie tienen scoorde voor kwaliteit, versheid en hygiëne: voor haar rundersnippers, bami én de grillworst kaas.
Supertrots
“Een enorme opsteker”, zo vertelt Saskia Rikkerink nadat ze woensdagavond de uitslag hoorde. “Het is nu twee jaar geleden dat we de slagerij van Gerrit Rensink overnamen en dan voelt het gewoon hartstikke goed. We werken er weliswaar ook keihard voor, maar toch ben je dan supertrots dat we de lijn van Gerrit op deze wijze kunnen doorzetten.”
De bijbehorende oorkondes zullen binnenkort ongetwijfeld een plekje krijgen in hun slagerij aan de Nieuwe Kerkstraat. (BM)
© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.