Intussen zal het niemand zijn ontgaan: vanaf 1 juni om 12.00 uur mogen de terrassen weer open en zijn er -ook onder voorwaarden- maximaal 30 gasten tegelijkertijd welkom in de cafés en restaurants. Voor een groot deel van het uitgaanspubliek klinkt dit als muziek in de oren. Voor de uitbaters is het een regelrechte zegen, want sinds zondagavond 15 maart dienden ze hun deuren gesloten te houden. ‘Eindelijk weer een beetje reuring, het is goed dat we weer op stoom mogen komen’, zo luidt het algemene motto.
Zo ook bij Kir diner x bar aan de Prins Bernhardlaan. “We waren hartstikke blij dat we de afgelopen maanden nog door konden gaan met onze afhaalmogelijkheden”, aldus Justin Lutke Veldhuis. “Op die manier bleven we toch in contact met onze gasten en konden we onze keuken draaiende houden. Maar nu mogen we écht weer open. En daar doe je het toch voor!” De uitbater houdt overigens de afhaalfaciliteiten voorlopig wel aan. “Deze extra service slaat nu eenmaal wel aan bij onze gasten en bovendien weet je niet wat er verder dit jaar nog gebeurt.”
Eten op het buitenterras
Op dit moment leggen Justin en zijn team de laatste hand aan de nieuwe (tijdelijke?) werkelijkheid in zijn etablissement. Binnen is er, rekening houdende met de anderhalve meter, vanaf maandag plaats voor twee keer dertig gasten, terwijl het buitenterras met medewerking van de gemeente fors is uitgebreid. “We hebben enkele enorme transparante overkappingen geplaatst, zodat de gasten ook buiten kunnen eten. Nu nog aankleden met groen, verlichting en andere sfeermakers en dan is er plek voor 85 mensen. Heerlijk, ik kan niet wachten om over drie dagen weer open te gaan.”
Datzelfde ongeduld is ook te bespeuren bij de bezoekers. “Inmiddels hebben we al de nodige reserveringen ontvangen”, aldus een opgetogen Lutke Veldhuis. “En nu maar hopen dat ook het weer ons de komende tijd niet in de steek laat.” (BM)
© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.
Succes G.J.Kruizinga