Aannemersbedrijf Bramer B.V. heeft zowel het in aanbouw zijnde zorghotel als het bezinningscentrum aan de Retraitehuisweg gekocht uit het faillissement van De Zwanenhof. In augustus 2018 heeft Bramer vanwege onbetaalde facturen de bouw van het zorghotel stilgelegd en het zogenaamde retentierecht doen gelden op het inmiddels half afgebouwde markante complex. De bouwplaats was al afgesloten en sinds kort staan er ook hekken voor het oude bezinningscentrum.
Handvol serieuze biedingen
De curator meldde enige tijd geleden dat er meer dan dertig belangstellenden zouden zijn voor De Zwanenhof. In de praktijk lijkt het er echter op dat er slechts een handjevol serieuze biedingen zijn gedaan. In principe was de optie open om het bezinningshuis en het zorghotel apart te verkopen, maar de curator schrijft in zijn verslag dat het retentierecht van Bramer een complicerende factor in de afhandeling was, omdat op die manier ook de opbrengst van het bezinningscentrum en landerijen op deze wijze naar Bramer zou gaan. Het heeft er bovendien alle schijn van dat er meer belangstelling was voor het nieuwe zorghotel dan voor het voormalige klooster.
Afbouwen volgens oorspronkelijk plan
Peter Leferink, directeur van Bramer: “We hebben De Zwanenhof gekocht om de plannen uiteindelijk ook af te kunnen ronden.” Dat betekent dat de bouwwerkzaamheden worden hervat. “Als je er niets mee doet en er komt vervolgens een koopjesjager, dan zou het voor ons een grote verliespost zijn. Het is belangrijk om de plannen veilig te stellen. Afbouwen, daar is bovendien iedereen bij gebaat.”
Voor Bramer is het uitgangspunt het complete plan zoals het er lag: fysieke heling in het nieuwe zorghotel en in het bezinningscentrum meer nadruk op het mentale en spirituele aspect. “We sluiten niet uit dat er een nieuwe exploitant komt voor zowel het ene als het andere. Gesprekken daarover kunnen pas beginnen nadat de eigendomsakte is gepasseerd en dat zal ergens volgende week zijn." Leferink verwacht meer te kunnen zeggen na de zomerperiode, maar wil eerst in gesprek met gemeente en omwonenden. “We willen met een goede basis naar de toekomst kunnen kijken.” (AJ)
© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.
Wat u doet met dit artikel is nogmeer onduidelijkheid creëren. Wat moet zo'n pand opbrengen en waar moeten wij als potentiële investeerders aan moeten denken..???
Misschien moeten jullie anders transparant zijn, dan wat het nu zo zweverig maakt. Ik weet zeker dat je het dan sneller verkoopt. Afwachten bij opbod en/of veiling afslag, dat heeft geen enkel nut.
Transparantie daar gaat het om.
Groetjes GB te Utrecht/Casteren.