‘Tijdens de regeerperiode zullen wij een Barnevelds eitje gaan bakken met onze burgemeester’, klonk het tijdens de opkomst van de nieuwe Prins en Adjudant van De Toet’nbloazers op 22 november. Het was punt drie uit hun proclamatie en door velen werd er al snel ‘joa joa’ gemompeld. Maar de hoogheden en burgemeester Gerard van den Hengel lieten zich niet kennen en zo kon het gebeuren dat zaterdagmiddag tegen 17.00 uur de walm en geur van gebakken eieren door de Rogge trokken.
Speciaal voor deze gelegenheid was de carport van de prins overspannen met een groot tentzeil waaronder de vele opgetrommelde carnavalisten, die er natuurlijk allemaal getuige van wilden zijn, een beschut onderkomen konden vinden en zich goed konden indrinken voordat het eerste eitje buiten, op de oprit, de pan in ging. Een kleine week geleden bracht de Prins al 120 eieren vanuit Barneveld, de vroegere standplaats van Van den Hengel, mee naar Borne, “want het moesten natuurlijk wel de echte zijn”, zo zei hij vanmiddag trots.
Bijzondere textuur
Een kritische blik van Van den Hengel op de 120 pareltjes zorgden even later voor opluchting. “Het zijn de goeie”, weet hij te vertellen. “De Barneveldse eieren hebben een bijzondere textuur en bevatten ruim honderd gedefinieerde eiwitten. Twee keer daags zo’n eitje eten is het beste dat je kunt doen.” Enkele minuten later zijn de eerste exemplaren voor consumptie gereed. Adjudant Tim, de horecaman, heeft na de eerste happen toch nog wel wat bedenkingen. “Het zal allemaal best, maar de Twentse eieren doen er toch echt niet voor onder hoor!” Maar ach, het gaat uiteindelijk maar om de leut. En die was er volop. (BM)
© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.