Energiezuinige sociale huurwoningen opgeleverd
HUURDERS WELBIONS KRIJGEN SLEUTEL NIEUWE WONING IN BORNSCHE MATEN

Energiezuinige sociale huurwoningen opgeleverd

ADVERTORIAL • Bewoners hebben de sleutel van hun nieuwe woning in de Bornsche Maten ontvangen. Welbions, wethouder Martin Velten en Bouwcombinatie Bongerd V.O.F. vierden begin dit jaar nog de start van de bouw. Inmiddels zijn bijna alle woningen verhuurd en hebben ook bijna alle bewoners de sleutel ontvangen van hun nieuwe woning.

 

De 24 eengezinswoningen hebben drie slaapkamers, een zolder, open keuken en een buitenberging. Alle woningen worden verhuurd in de sociale huursector. De woningen staan in de wijk Eschwonen. Het is de jongste woonwijk van Borne en is de wijk nog volop in ontwikkeling. “Bij de fusie Welbions en Woonbeheer Borne hebben we de afspraak gemaakt om hier woningen te bouwen, we zijn blij dat we die afspraak nu hebben gerealiseerd. Een vitale wijk is een wijk met een mix aan koop en huurwoningen. Mooi dat wij hieraan kunnen bijdragen. We zijn blij dat de bewoners de sleutel krijgen van een mooie en duurzame woning”, zegt Harry Rupert, directeur van de woningcorporatie.

 

Meer ruimte en een lage energierekening
Voor Sanne Bretveld (33), Rafal Balakowski (29) en dochtertje Kaja komt de verhuizing naar de Bornsche Maten als geroepen. Sanne stond al een tijdje ingeschreven voor een ruimere woning, maar telkens viste ze achter het net. Totdat het telefoontje van Welbions kwam. Of ze ervoor openstond om door te stromen naar een van de 24 energiezuinige woningen in de Bornsche Maten? Een extra slaapkamer, een tuin én minder energielasten per maand. Daarover hoefden Sanne en Rafal niet lang na te denken. “Heel fijn dat we nu lekker de ruimte hebben, zeker voor Kaja, die steeds beweeglijker wordt.” De oude woning aan De Wanne komt na een renovatie van keuken en badkamer beschikbaar voor een nieuwe huurder. Sanne: “De huizen aan De Wanne zijn heel geschikt voor jongeren. Mooi dat er nu een plek vrijkomt.”

 

Over de warme vloer kruipen

De verhuizing biedt nog meer voordelen dan alleen meer ruimte. De nieuwe (gasloze) woning aan de Rozenbottel is extra goed geïsoleerd en voorzien van zonnepanelen en een luchtwarmtepomp. “Dat gaat ons heel veel in de kosten schelen”, heeft Sanne al uitgerekend. “In onze vriendenkring hoor ik over energielasten van 175 euro per maand. Wij zitten volgens mij berekening op 65 euro. Verder hebben we nu vloerverwarming. Heerlijk voor een dochter die graag over de vloer kruipt.”

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Opbrengst inzamelingsactie Melbuul'n Runners...

De Melbuul’n Runners, een groepje van mannen uit Borne en Hengelo, rijden deze week de...
29-08-2024

Mindfulness voor kinderen en hun ouders

ADVERTORIAL. Heb je een kind met aandachtsproblemen, ADHD, of autisme? Ontdek de MYmind training...
29-08-2024

Creatief houten vervoer in Hertme

Het is ieder jaar weer een groot succes: het houtdorp in Hertme. Jaarlijks worden er de meest...
23-08-2024

Vroeg uit de veren voor plastic afval

Er zit veel te veel rotzooi in de oranje verzamelcontainers die er niet in thuishoort. De...
21-08-2024

In naam van de Keizer

Vandaag, 15 augustus 2024, wappert de Nederlandse driekleur op de gemeentetoren in Borne....
15-08-2024

Nieuw: Ontmoeting op zondag

Voor alleenstaanden is de zondag soms een moeilijke dag om door te komen. Vanaf 8 september...
09-08-2024