Aveleijn laat 3.500 hulppietjes genieten
VERMAKELIJK SINTERKLAASTHEATER VOOR CLIËNTEN EN BASISSCHOLEN

Aveleijn laat 3.500 hulppietjes genieten

Voor het veertiende jaar staan Kaatje Kopstand, Kareltje Kweetniet en nóg vijf bijzondere personages deze week op de planken van het Kulturhus. Daar voeren ze ruim twintig voorstellingen op voor in totaal zo’n 3.500 kinderen. Dat zijn kinderen van de basisscholen, maar ook cliënten van Aveleijn en de kinderen van haar medewerkers. Het bureau Evenementen van de Twentse zorgorganisatie is dan ook de grote motor en initiator van deze jaarlijkse Sinterklaasvoorstellingen.

 

En als je de voorstellingen door de jaren heen een beetje volgt, dan denk je telkens: beter kan het niet worden. Om een uurtje later tot de conclusie te komen dat dit een voorbarige gedachte was, want wat de zeven -waaronder deels vrijwillig- presteren, schuurt tegen het professionele aan. Onder de titel ‘Kaatje, Kareltje en de hulppieten voor Sinterklaas’ wordt een wervelende show opgevoerd die geen seconde verveelt en de bezoekertjes, die consequent als hulppietjes worden betiteld, meevoert in het simpele, doch meeslepende verhaal.

 

‘Enorm leuk om te doen’

Spel, zang, dans én filmbeelden volgen elkaar in hoog tempo op en het is vooral ook de interactie met de kinderen die het allemaal zo spannend maakt. “En dat is precies wat we willen”, vertelt (Kareltje) Reinoud Kok na afloop van de middagvoorstelling. “Vorig hadden we voor het eerst Jos Brummelhuis als regisseur aan ons team toegevoegd en dit jaar doet Froukje Kassenaar nog eens de choreografie. Daardoor wordt het allemaal steeds beweeglijker en dansen en zingen we ook veel meer. Dit is enorm leuk om te doen.”

 

Het enthousiasme van de zeven, maar ook van de Flying Birds, het huisorkest van Aveleijn dat traditiegetrouw de muzikale bijdrage verzorgt, werkt aanstekelijk. Hier wordt geen plichtmatige voorstelling opgevoerd, maar spat het plezier van spelers, muzikanten en publiek er af. De vier maanden van voorbereiding betalen zich deze week uit in meezingende, meeroepende en meehelpende kinderen c.q. hulppietjes die na afloop allemaal ook nog eens staan te dringen om Kaatje een high five of boks te geven. Inderdaad, mooier kan het niet worden… Of toch nog wel? (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

 

 

Drijvende kracht Afrika Festival Rob Lokin...

Aan het begin van de zondagavond stond Salif Keïta, ook wel de "Gouden stem van...
07-07-2024

Een wedstrijd die je niet kunt winnen

Hoe geef je een persoonlijk drama een positieve draai? Het schoolvoorbeeld daarvan geeft Kirsten...
07-07-2024

Jong en oud genieten van Afrikafestival

De eerste dag van het Afrikafestival is alweer in volle gang. Met een lange rij voor de ingang...
06-07-2024

Zenderse Zomerfeesten: Drie dagen feest in...

Zenderen staat aankomend weekend in het teken van de Zenderse Zomerfeesten. Van 5 tot en met 7...
03-07-2024

Kop Event voor hersentumoronderzoek

"Zaterdag 6 juli vindt voor de tweede keer het spectaculaire Kop Event plaats: een groots...
26-06-2024

Zomerrondleidingen Oud Borne starten weer

Het is bijna zomer en dat betekent dat er in juli en in augustus weer rondleidingen worden...
24-06-2024