Rheineplein wordt Pietenplein
VERKENNINGSPIETEN ZIEN HET HELEMAAL ZITTEN IN BORNE

Rheineplein wordt Pietenplein

In alle vroegte zondagmorgen doken er twee Pieten op in het vernieuwde winkelhart van Borne. Overduidelijk een week te vroeg zou je denken, want de Goedheiligman en zijn gevolg worden immers pas komende zaterdag in ons land verwacht. Toch bleek het allemaal geen toeval, want hier betrof het de zogenaamde Verkenningspieten met ceremoniële taken. Zij zijn ervoor om overal waar de Sint zal verschijnen, op onderzoek uit te gaan en de intocht en alles wat erbij komt kijken, zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen.

 

Zo belandden ze, na een korte omzwerving door de Bakkersteeg, op het Rheineplein, waar ze ogen en oren tekort kwamen en hun ideeën de vrije loop lieten. Al snel viel de beslissing dit plein om te dopen tot Pietenplein. “En dat mogen alle mensen weten ook”, aldus een van hen. Om de daad bij het woord te voegen pakten ze hun meegenomen trapje, toverden uit de zak een heuse sticker met daarop de nieuwe naam van het plein en beplakten daarmee het straatnaambordje.

 

The place to be

Maar dat was nog niet alles, want in hun euforie situeerden ze ook alvast de plek voor een draaimolen, voor een grote schoorsteen, brievenbus en poffertjeskraam. En alsof dat nog niet genoeg was, leek het ze ook een geweldig plan hier een grote schare Pieten chocoladeletters en andere cadeautjes te laten inpakken en overheerlijke pepernoten te bakken. “Dit wordt the place to be” zo klonk het met een onvervalst Spaans accent.

 

Als de Sint ermee akkoord gaat -en waarom zou ‘ie niet- komt het Pietenplein komende zaterdag al om 12.00 uur tot leven. Alles in afwachting van de komst van de rijkbebaarde en in feestelijk rood gehulde Goedheiligman natuurlijk. (JW/AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
kim — 15 nov 2019
Haha wat leuk!
Bartjens — 12 nov 2019
Kom jongens, de kinderen zal het worst zijn hoe een piet eruit ziet, als de ouders zich maar niet zo misdragen. Dat is schaaamen joh als je zo’n pa of ma hebt. Heel erg.
Nico — 12 nov 2019
Zwarte Piet blijft altijd Zwarte Piet !
Regenboogpieten en Roetveegpieten zijn maar een slap aftreksel :-)
Misschien dat Zwarte Piet ooit verdwijnt ... dan leg ik mijn functie ALS hulp-Sinterklaas ook neer en ga ik samen met Zwarte Piet de vergetelheid tegemoet :-)
T Huiskes — 11 nov 2019
Nico, van mij mogen deze Pieten nog lang blijven. Maar een kanttekening van mijn kant: de tijd komt een keer (en dit zal ik niet meer mee maken) dat Zwarte Pieten er niet meer zijn. Ze worden dan Pieten of Regenboogpieten genoemd of misschien verdwijnen ze uit het straatbeeld, wie weet? Landelijk laait de discussie ook weer op, met alle vervelende, onnodige gevolgen van dien ... Dit is geen negatief commentaar, Nico, maar gewoon de realiteit. En realistisch blijf ik wel. Jij ook?
Nico — 11 nov 2019
Echte 'zwarte' Zwarte Pieten. Zoals het hoort (wat mij betreft). Wel dapper van Borne.

Maar hier zal wel weer flink veel negatief commentaar op komen zoals op elk stukje dat in Borne Boeit wordt geplaatst.

 

 

‘De beste editie ooit’

“Ik ga niet zeggen dat dit de beste editie ooit was, maar dat was het wel!”, aldus...
25-08-2024

Thomas Cremers wint Run Bike Run

Vorig jaar moest hij Daan de Groot voor laten gaan, maar nu klonk het Wilhelmus op het...
24-08-2024

Traditioneel gezellige Melbuul’nvrijdag

De derde dag van de Melbuul’ndagen was als vanouds gezellig en succesvol. Met inmiddels...
23-08-2024

Joy opent de Melbuul’ndagen

Met een ferme slag op de tapkraan van het Melbuul’nbier opende schaatskampioene Joy Beune...
22-08-2024

Allemaal winnaars van de gele trui

De grote mensen op de supersonische racefietsen krijgen later op de dag ruim baan in het dorp...
22-08-2024

Melbuul'ndagen beginnen met Anker van Hoop

In de St. Stephanuskerk zijn de Melbuul'ndagen met de traditionele oogstdankviering...
21-08-2024