Vlag in top voor huurwoningen
19-09-2019
WELBIONS BLIJ MET PROJECT IN DE BORNSCHE MATEN

Vlag in top voor huurwoningen

De wens om sociale huurwoningen te bouwen in de Bornsche Maten in Borne bestond al heel lang bij woningcorporatie Welbions. Het duurde wegens diverse omstandigheden allemaal wat langer, maar donderdagmiddag kon dan toch het heugelijke feit gevierd worden dat het hoogste punt bereikt was bij de bouw van 24 huurwoningen aan de Zonnebelt en de Rozenbottel in het deelgebied Eschwonen in de nieuwbouwwijk. “Een traditie die we koesteren”, zei mededirecteur Harry Rupert van Welbions. “De voorbereidingen voor zo’n project duren best wel lang, maar als er eenmaal gebouwd wordt dan gaat het snel. We vieren het bereiken van het hoogste punt daarom graag samen met de mensen die het werk gedaan hebben.”

 

Ceremonieel

Een hapje en een drankje hoort daar bij en natuurlijk enig ceremonieel vertoon. Vier vlaggen werden er in top gehesen en men had bedacht dat de directeur van Welbions maar eens moest proberen een zogenaamde ‘hydrotop’ op z’n plek te krijgen. Het omhulsel waar een warmtepomp in geplaatst gaat worden gaf meteen aan dat de woningen aan de laatste duurzaamheidsdoelstellingen voldoen en volledig gasloos zijn.

 

Allemaal leuk en aardig bedacht, maar zo eenvoudig bleek de klus nog niet geklaard. Het gevaarte begon in de lucht behoorlijk heen en weer te bewegen. De genodigden op de grond schuifelden zo onopvallend mogelijk wat naar links en rechts om zich maar niet in de gevarenzone te bevinden, mocht het allemaal misgaan. Maar uiteindelijk lukte het Rupert toch feilloos om de hydrotop daar te krijgen waar die gewenst was, in het dak van één van de woningen.

 

Welbions is blij met de nieuwe eengezinswoningen. “Dit zijn echt mooie duurzame huizen. Het is wel een investering van 5,1 miljoen, maar we zijn er trots op.” Naar verwachting worden de woningen in de loop van november opgeleverd. De eerste huurders hebben zich al gemeld. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Peter — 21 sep 2019
Zeker mooi initiiatief. Maar moet je nagaan dat men normaal gesproken rond de €900 huur voor dergelijke woningen vraagt. We zijn het al bijna normaal gaan vinden.
Ron Hartman — 19 sep 2019
Mooi sociaal huurproject. 215000 euro per woning zou een huur per woning van 5% kunnen opleveren. Welbions doet het voor een procentje minder en schrijft dan over een langere periode af? Dat is dan precies op de huurgrens en dat is mooi op die dure plek.

Opbrengst inzamelingsactie Melbuul'n Runners...

De Melbuul’n Runners, een groepje van mannen uit Borne en Hengelo, rijden deze week de...
29-08-2024

Mindfulness voor kinderen en hun ouders

ADVERTORIAL. Heb je een kind met aandachtsproblemen, ADHD, of autisme? Ontdek de MYmind training...
29-08-2024

Creatief houten vervoer in Hertme

Het is ieder jaar weer een groot succes: het houtdorp in Hertme. Jaarlijks worden er de meest...
23-08-2024

Vroeg uit de veren voor plastic afval

Er zit veel te veel rotzooi in de oranje verzamelcontainers die er niet in thuishoort. De...
21-08-2024

In naam van de Keizer

Vandaag, 15 augustus 2024, wappert de Nederlandse driekleur op de gemeentetoren in Borne....
15-08-2024

Nieuw: Ontmoeting op zondag

Voor alleenstaanden is de zondag soms een moeilijke dag om door te komen. Vanaf 8 september...
09-08-2024