Een Jeu de Boules baan voor Sancta Maria
14-09-2019
IDEE WINT EEN ‘GEEF JE BUURT EEN BOOST’-PRIJS VAN WELBIONS

Een Jeu de Boules baan voor Sancta Maria

Welbions bestaat dit jaar tien jaar en een van de rechtsvoorgangers van de woningcorporatie zou dit jaar 100 jaar bestaan. Reden voor allerlei jubileumacties, waaronder ‘Geef je buurt een boost’. Buurten konden een idee aandragen om hun wijk of buurt te verfraaien en maakten kans op een deel van het prijzenbedrag van 10.000 euro om hun initiatief ook daadwerkelijk te kunnen verwezenlijken. Donderdagavond werd uit vier genomineerden een winnaar gekozen door een jury. Onder de vier kanshebbers ook appartementencomplex Sancta Maria uit Borne.

 

Ontmoeten en bewegen

Gerda van Harten hield in het hoofkantoor van Welbions in Hengelo een gloedvol betoog over het idee van de activiteitencommissie van de 57 appartementen aan de Grotestraat om in het kleine, ronde parkje bij Sancta Maria een Jeu de Boules baan aan te leggen. Nu wordt er eigenlijk weinig gebruik gemaakt van het stukje groen en dat was toch jammer, vond men. Hoe leuk zou het zijn als de, voornamelijk oudere, bewoners er elkaar konden ontmoeten en naar vermogen iets aan beweging te doen? Een Jeu de Boules baan zou kortom een mooie toevoeging zijn aan het complex dat in 2007 gebouwd werd.

 

Het idee viel in de smaak bij de jury. De hoofdprijs was voor een initiatief van de Mercuriusstraat in Hengelo, waar twee voetbaldoelen geplaatst worden, maar ook Sancta Maria krijgt de gelegenheid om het plan voor de Jeu de Boules baan te realiseren. Er wordt nog even nagedacht hoe een rechte Jeu de Boules baan landschappelijk ingepast kan worden in het ronde parkje, maar naar verwachting zal er over enkele maanden een balletje gegooid kunnen worden.

 

31 inzendingen

In totaal waren er 31 inzendingen voor ‘Geef je buurt een boost’. Daaronder opvallend veel verzoeken om bankjes in de buitenruimte te plaatsen. Welbions probeert in ieder geval ook die verzoeken te honoreren en gaat met de andere initiatiefnemers in gesprek over hoe die voorstellen eventueel ook gerealiseerd kunnen worden. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Eric Lunge — 01 okt 2019
Wat een goed idee, jeu de boules is een heerlijk spelletje wat veel sociaal contact kan opleveren. Super dus! Het is soms lastig om precies te vinden waar je het spelletje allemaal kan vinden in Nederland, ik kreeg het laatst bijna niet gevonden. Maar ik kwam wel websites tegen zoals https://jeudebouleswinkel.nl, waar je wel het een en ander kan vinden gelukkig. Maar wellicht is het een idee voor de NJBB om een duidelijker speelschema op te stellen.

Opbrengst inzamelingsactie Melbuul'n Runners...

De Melbuul’n Runners, een groepje van mannen uit Borne en Hengelo, rijden deze week de...
29-08-2024

Mindfulness voor kinderen en hun ouders

ADVERTORIAL. Heb je een kind met aandachtsproblemen, ADHD, of autisme? Ontdek de MYmind training...
29-08-2024

Creatief houten vervoer in Hertme

Het is ieder jaar weer een groot succes: het houtdorp in Hertme. Jaarlijks worden er de meest...
23-08-2024

Vroeg uit de veren voor plastic afval

Er zit veel te veel rotzooi in de oranje verzamelcontainers die er niet in thuishoort. De...
21-08-2024

In naam van de Keizer

Vandaag, 15 augustus 2024, wappert de Nederlandse driekleur op de gemeentetoren in Borne....
15-08-2024

Nieuw: Ontmoeting op zondag

Voor alleenstaanden is de zondag soms een moeilijke dag om door te komen. Vanaf 8 september...
09-08-2024