Harry’s droomdag op de Harley
MENEER HECK (71) VAN HET DIJKHUIS STAPT VOOR HET EERST IN ZIJN LEVEN ‘OP’ EEN MOTOR

Harry’s droomdag op de Harley

Woensdag hoorde Harry Heck dat ‘ie was uitverkoren om vanmorgen een toertocht door Twente te maken. Op een echte Harley Davidson nog wel. “Oh, gutteguttegut”, was het eerste wat hij volgens zijn vrouw Jeanette uitbracht. Een kreet die ook vrijdagmorgen met enige regelmaat klinkt als de 71-jarige bewoner van Het Dijkhuis wordt klaargestoomd om in de zijspan te kunnen plaatsnemen. Een hele grote glimlach tekent voortdurend zijn blije gezicht.

 

Maar voor het zover is maken Arjan Kamphuis, de berijder van de motor, Harry en zijn vrouw én de meegekomen buren en bekenden onder het genot van een kop koffie en wat lekkers kennis met elkaar. Zo vertelt Arjan dat motorrijden zijn grote passie is. In Hellendoorn heeft hij een verzekeringsbedrijf in de agrarische sector en een aantal keren per jaar rijdt hij met zijn rode Harley Davidson Road King classic met mensen zoals Harry. “Dit is zo geweldig om te doen, we hebben onderweg de grootste lol.”

 

‘Vroeger reed hij altijd op brommers door Borne’

Als Harry aangeeft eigenlijk wel naar het stadion van ‘zijn’ FC Twente te willen, betrekt het gezicht van Arjan, supporter van PSV. “Dus over dat verzoek moet ik nog even nadenken”, zegt hij met een knipoog. “Maar de tank is vol, ik rij op mijn visakte, dus we zien wel hoever we komen”, aldus de goedgeluimde motorrijder. “Oh, gutteguttegut”, klinkt het weerwoord. Harry’s vrouw Jeanette vertelt ondertussen dat een droom voor haar man uitkomt. “Vroeger reed hij altijd op brommers door Borne en haalde hij de gekste dingen uit. Maar op een motor en dan ook nog eens een Harley… dat is er tot vandaag nog nooit van gekomen.”

 

Even later is het echt zover. Met hulp van zijn begeleiders neemt Harry plaats in de zijspan en krijgt hij een zwarte motorhelm opgezet. Snel wordt hem nog een sjaal aangereikt, want hij is net pas hersteld van een longontsteking. Dan gaat de kap op de zijspan en als het fraaie motorgeluid eenmaal opklinkt zie je de gelukkige gastrijder in de zijspan weer een kreet van plezier slaken. Dan vertrekken ze. Arjan claxonneert, Harry en de achterblijvers zwaaien naar elkaar. Een droom wordt werkelijkheid. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Kirstin — 09 aug 2019
Zo super voor onze oom Harry, we hebben super foto's gezien! Fijn dat dit kan!!!!
Dagbesteding Dijkhuis — 09 aug 2019
Dank aan Oude Monnik Motoren Harley Davidson
Jeanette Heck-Arendsen — 09 aug 2019
Echt een GEWELDIGE belevenis voor m'n man, EN voor mij. BEDANKT Arjan Kamphuis, en medewerkers van Dijkhuis die dit mogelijk hebben gemaakt. SUPER!!!!!

Gedwongen vliegles in Hertme

De twee jonge ooievaars in het nest in het retentiegebied in Hertme hadden van pa en moe al af...
15-07-2024

Oudere dame overvallen in woning

In de nacht van woensdag 10 op donderdag 11 juli is een oudere dame overvallen in haar woning...
11-07-2024

Nieuwe naam voor Fysiotherapie ’t Dijkhuis

Fysiotherapiepraktijk Gezondheidscentrum ’t Dijkhuis gaat voortaan verder onder de naam...
01-07-2024

Containerbrand aan de Cuba

De brandweer werd maandagmiddag opgeroepen voor een melding aan de Cuba. Ter plekke bleek brand...
24-06-2024

De drijfveer van Sander Borst

‘De Drijfveer’ vormt de veelzeggende naam van het praatprogramma op BorneBoeit....
23-06-2024

Een speld in de hooiberg

Thijmen Knulst (8 jaar) wandelt graag en veel. Onder andere in de Harz in Duitsland heeft hij...
22-06-2024