Een week geleden werden de handtekeningen gezet en vanaf dat moment zijn Willem en Kitty Dankers van Restaurant Dorset bijna onafgebroken in hun nieuwe etablissement bij Golfbaan Weleveld te vinden. Als de nieuwe exploitanten van de horecagelegenheid proberen ze de komende maanden de accommodatie ‘in hun vingers’ te krijgen, proefondervindelijk vast te stellen wat goed is en welke aanpassingen er eventueel nodig zijn om het geheel ‘Dankers-proof’ te krijgen.
Mooie en waardevolle periode
“Dit is een hele mooie en waardevolle periode”, zo steekt Kitty van wal. “Willem is vooral van het operationele. Hij kijkt en beoordeelt wat nodig is om bezoekers die kwaliteit te kunnen bieden die we gewend zijn en waar we voor staan. Mijn aandeel is vooral organisatorisch van aard en bovendien verzorg ik de styling. Het moet allemaal in en bij elkaar passen. De basis is goed, maar het zijn juist die laatste twintig procent die het onderscheid maken. Daarin vullen we elkaar aan, stimuleren we elkaar, maar zijn we op tijd en plaats ook kritisch naar elkaar”, zo zegt ze. “Zonder wrijving geen glans”, bevestigt haar man met een glimlach.
Hun stap naar Weleveld was geen vooropgezette. Dankers: “Op een gegeven moment komt zoiets op je pad. Daar ben je nu eenmaal ondernemer voor. En als je dan kansen ziet binnen de waarden die Kitty en ik hanteren, ja… dan kan het ineens snel gaan.” Zo ging het dus ook met Weleveld. “Hoe mooi zou het zijn hier een supertoegankelijke brasserie van te maken?”, zo bedachten ze. “Maar dan wel een brasserie zoals een brasserie hoort te zijn. Laagdrempelig, sfeervol en van een hoge kwaliteit. Ook als het om de huiswijn gaat, of om het sateetje van de kip. Want die moet natuurlijk niet droog zijn, daar ben ik nu eenmaal te veel vakman voor. Wát we doen, moet goed zijn. Bovendien verbind ik mijn naam eraan, dus ik kan me geen uitglijers permitteren.”
‘Ik kan nu eenmaal niet anders werken’
Voor wat betreft de huidige inrichting zal er niet zo heel veel veranderen. “Al gaat er wel het een en ander op zijn kop”, vertelt de horecaman. “Maar dat heeft vooral met structuur te maken. Alles verfijnen en perfectioneren. Ik kan nu eenmaal niet anders werken.” Kitty heeft ondertussen een aantal nieuwe lampenkappen ontvangen die een plekje moeten krijgen boven een van de grote tafels. “Kijk eens”, zegt ze, “dit zijn mooie sfeermakers.”
Tot 1 september gunnen beiden zichzelf de tijd om de nieuwe brasserie te vormen tot wat het uiteindelijk in hun ogen moet zijn. Wel zijn ze intussen gewoon geopend. “Easy going”, aldus Dankers. “Voorlopig werken we met een kleine kaart, vanaf 1 september ook met de grote.” Inmiddels is er ook een bedrijfsleider aangetrokken die vanaf dan de dagelijkse leiding krijgt in de brasserie. Over een passende naam wordt nog stevig nagedacht. “Maar dat komt vanzelf”, zo klinkt het vol overtuiging.
En ten slotte: “Ja, we hebben er onwijs veel zin in. Het is een mooie aanvulling op Dorset en bovendien denken we dat de nieuwe brasserie voor iedereen een duidelijk toegevoegde waarde heeft. Zowel voor de regio en het mooie Weleveld gebied met veel recreatie en toerisme, als voor de golfbaan zelf.” (BM)
© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.