Er kwamen zo’n honderd belangstellenden af op de inloopbijeenkomst in het gemeentehuis waar het voorontwerpbestemmingsplan van de Verbindingsweg ter inzage lag. Medewerkers van het projectteam waren aanwezig om vragen te beantwoorden en reacties te peilen op de nadere inpassing van de weg met spooronderdoorgang langs bedrijventerrein De Molenkamp.
Relatie met de rondweg om Zenderen
Veel op- en aanmerkingen waren niet verrassend. De nieuwe weg is immers al jaren onderwerp van gesprek. “Daarnaast toch ook veel vragen over de relatie met het lopende MIRT-onderzoek naar de rondweg om Zenderen”, meldt Bernd van den Dolder van het projectteam.
Dat onderzoek door Rijk, Provincie en gemeenten richt zich op oplossingen voor de kruispunten Azelo en Buren en op het onderliggende wegennetwerk, waarbij het er vooralsnog op lijkt dat de rondweg om Zenderen een stap dichterbij is gekomen. Als die rondweg er komt heeft deze waarschijnlijk een effect op het gebruik van de Verbindingsweg, vooral met betrekking tot het aspect van de afhandeling van regionaal verkeer. In hoeverre dit de besluitvorming over de Verbindingsweg beïnvloedt kon het projectteam niet beantwoorden. Dat is met name een politieke aangelegenheid.
Landschappelijke inpassing
Er komt langs de Verbindingsweg een nieuwe fietsroute, vanaf de N743. De fietssnelweg vanaf de Bornerbroeksestraat zal de Verbindingsweg kruisen. Bedacht is dat ter hoogte van de nieuwe weg deze F35 een dubbelfunctie krijgt als ‘fietsstraat’, die ook als ontsluiting dient voor de Mr. Thienweg.
Een extra ontsluiting van bedrijventerrein De Molenkamp op de Verbindingsweg is geen onderdeel van het huidige voorontwerpbestemmingsplan, omdat de middelen daarvoor nog ontbreken. In het landschappelijke inpassingsplan zijn groenaanleg en een retentievijver ingetekend. “We hebben de oude laanstructuren bewust met rust gelaten”, legt Van den Dolder uit.
Proces
Het voorontwerpbestemmingsplan wordt gebruikt om met andere overheden te overleggen en reacties op te halen. Tot 24 juli bestaat de mogelijkheid een inspraakreactie in te dienen. “Dat kan nog tot aanpassingen leiden in de verdere invulling. Hierna volgt in het najaar een ontwerpbestemmingsplan, dat ook weer ter inzage gelegd wordt. Daarna gaat het voor besluitvorming naar de gemeenteraad. Parallel loopt wel het traject van grondverwerving, dat ook dit najaar wordt opgestart.” (AJ)
© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.