Borne Schoon weer van start
22-03-2019
MANNEN GILDEBOR LUIDEN LANDELIJKE OPSCHOONDAG ALVAST IN

Borne Schoon weer van start

Het zit er weer aan te komen, de Landelijke Opschoondag die aandacht vraagt voor een schone woonomgeving. Tal van vrijwilligers steken hun handen dan een dag lang uit de mouwen om her en der de rommel op te ruimen en zo een bijdrage te leveren aan een schoner Nederland. In Borne en haar kerkdorpen is het al niet anders. Onder het motto Borne Schoon zijn er zaterdag zo’n 125 vrijwilligers in de weer. Traditiegetrouw beginnen de mannen van Gildebor al een dag eerder.

 

Vrijdagmorgen verzamelden ze zich aan de Bornsche Beeklaan: Jan Posthumus, Alex Aal, Gerrit Webbink, Isa Bulut en Ronald Balk, waar ze - samen met assistent-uitvoerder Henk van Til én Johan Dood en Eddie Orie van Twente Milieu - hun plan van aanpak doornamen. “Zo spannend is het allemaal niet hoor”, aldus Henk van Til, “want dit doen we met een vaste club en nu al voor het vierde jaar. We kammen deze Bornsche Beeklaan uit tot aan De Veste en maken een ronde langs beide zijden van de Rondweg tot aan café Platenkamp. Maar het is gewoon leuk om te doen en we vinden het belangrijk dat ook wij een bijdrage leveren aan dit mooie initiatief.”

 

Tien volle vuilniszakken

Hun inzet loont. In enkele uurtjes tijd weten ze toch al snel zo’n tien volle grote vuilniszakken bij elkaar te sprokkelen. De opbrengst is van alles wat. Van wieldoppen tot lege blikjes en verpakkingen, van rommel die van vrachtwagens en bouwverkeer is gewaaid tot allerlei ander zwerfvuil. Misschien een topje van de ijsberg, maar belangrijk genoeg om er een signaal mee af te geven.

 

Een signaal dat morgen dus op grote schaal wordt opgepakt in de diverse wijken. Traditiegetrouw wordt Borne Schoon zaterdagmiddag afgesloten in Zenderen. Van 13.30 tot 15.30 uur trekt dan een groep vrijwilligers, aangevuld met een aantal bewoners van het Thomashuis, bewapend met prikkers en vuilniszakken vanuit het Sindron door het kerkdorp. Wie wil meedoen, is welkom. (BM)

 

Zie voor meer informatie over de Landelijke Opschoondag ook onze special Borne Schoon.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
McHak — 23 mrt 2019
Erg mooi dat Gildebor dit voor beeld geeft; goed voor beeld doet volgen! Dus wie loopt ff naar buiten en ruimt zijn straatje voor zijn deur ff op? Kleine moeite, groot plezier voor ons Allen. Doet Twente Milieu ook mee?

Gedwongen vliegles in Hertme

De twee jonge ooievaars in het nest in het retentiegebied in Hertme hadden van pa en moe al af...
15-07-2024

Oudere dame overvallen in woning

In de nacht van woensdag 10 op donderdag 11 juli is een oudere dame overvallen in haar woning...
11-07-2024

Nieuwe naam voor Fysiotherapie ’t Dijkhuis

Fysiotherapiepraktijk Gezondheidscentrum ’t Dijkhuis gaat voortaan verder onder de naam...
01-07-2024

Containerbrand aan de Cuba

De brandweer werd maandagmiddag opgeroepen voor een melding aan de Cuba. Ter plekke bleek brand...
24-06-2024

De drijfveer van Sander Borst

‘De Drijfveer’ vormt de veelzeggende naam van het praatprogramma op BorneBoeit....
23-06-2024

Een speld in de hooiberg

Thijmen Knulst (8 jaar) wandelt graag en veel. Onder andere in de Harz in Duitsland heeft hij...
22-06-2024