Cool moves toernooi van start
GOEDE SFEER, ENTHOUSIASTE LEERLINGEN EN VEEL PUBLIEKE BELANGSTELLING

Cool moves toernooi van start

Het was dinsdagmorgen vanaf half negen al een drukte van belang bij sporthal ’t Wooldrik. Alle leerlingen uit de groepen vijf van op één na alle basisscholen in de gemeente Borne kwamen daar naartoe om deel te nemen aan het voor hun georganiseerde volleybaltoernooi. De organisatie was in handen van Borne Sport in samenwerking met Twickel College Hengelo, die tweedejaars leerlingen die de sport+ opleiding volgen leverde om de wedstrijden te fluiten, en door volleybalvereniging Apollo 8. Apollo 8 kwam na afloop van het toernooi een volleybaldemonstratie geven (foto hieronder).

 

In een vijftal poules streden de leerlingen tegen elkaar. Alle deelnemende scholen werden vertegenwoordigd door meerdere teams, zodat alle leerlingen ook daadwerkelijk mee konden doen. Ieder team bestond uit een viertal leerlingen. Voorafgaand aan het toernooi hebben de buurtsportcoaches van Borne Sport op de scholen geoefend tijdens hun lessen bewegingsonderwijs. Zo werd er met de vijfde groepen geoefend voor de opslag, het gooien en vangen en het onderhands spelen. Met de achtste groepen, die woensdag hun toernooi zouden spelen, werd er ook geoefend op het bovenhands spelen.

 

Lastige taak voor de scheidsrechters

Hoewel fair play hoog in het vaandel stond, moesten de scheidsrechters (onderste foto) toch goed opletten dat alles naar behoren verliep. In het vuur van het spel werd er van tijd tot tijd een beslissing die zij namen bekritiseerd. Het hoort allemaal bij het spel, zeker wanneer je weet, dat er aan het eind een felbegeerde bokaal klaar staat voor iedere poulewinnaar. Gelukkig liep alles goed af en konden ook de leerlingen van het Twickel College Hengelo terugkijken op een geslaagd toernooi.

 

Nadat rond half één de laatste wedstrijden afgelopen waren, begaven alle leerlingen zich naar hal 2, waar ook een volleybalnet opgesteld stond. Daar kregen zij van Robert Ensink, de presentator van de volleybalshow die werd verzorgd door een aantal spelers van Apollo 8, uitleg over hoe volleybal door volwassenen als sport wordt gespeeld. Nadat de spelers waren voorgesteld, begon er een demonstratie van de oefeningen die zij in hun training krijgen. Als afronding werd er nog een partijtje gespeeld.

 

Uitslagen

Hoe leuk en interessant het ook allemaal was wat de mannen van Apollo 8 lieten zien, uiteindelijk zaten alle leerlingen in spanning op de uitslagen te wachten. Dinsdag mocht ieder winnend team de beker in ontvangst nemen uit handen van de jongste aanwezige speler uit het herenteam van Apollo 8. (HvR)

 

Groepen 5

  • Winnaar poule 1: De Vonder 2
  • Winnaar poule 2: Iemnschelf 1
  • Winnaar poule 3: De Vonder 8
  • Winnaar poule 4: Jan Ligthart 3
  • Winnaar poule 5: De Vonder 5

 

Groepen 8

  • 1e prijs: De Vonder 5
  • 2e prijs: Prisma 3
  • 3e prijs: De Vonder 1
  • 4e prijs: De Vonder 4

 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Cool moves volleybaltoernooi 2019


    Wout op weg naar de halve finale

    Nederland zit bij de laatste vier van het EK na een slopende strijd tegen Turkije. De eerste...
    06-07-2024

    Olympisch vuur langs basisscholen

    Van ‘zomer’ is nog steeds geen sprake met de huidige temperaturen en voortdurende...
    21-06-2024

    Groots onthaal voor kleine stappers

    Zo’n duizend wandelaars gingen maandagavond van start voor de Avondvierdaagse in Borne....
    06-06-2024

    Stefan Boermans pakt Olympisch ticket

    Bij Stefan Boermans en Yorick de Groot kon woensdagmorgen in alle vroegte de kurk van de fles....
    05-06-2024

    Zo’n duizend wandelaars de paden op

    Goedgemutst begonnen zo’n 1.000 deelnemers vandaag aan de eerste etappe van de...
    03-06-2024

    Ontknoping nadert voor Stefan Boermans

    Beachvolleyballers Stefan Boermans en Yorick de Groot behaalden een derde plek in het...
    03-06-2024