Wordt dit de Custom King 2019?
OUDE MONNINK MOTORS DEELNEMER IN WERELDWIJDE HARLEY DAVIDSON WEDSTRIJD

Wordt dit de Custom King 2019?

Voor het eerst neemt Oude Monnink Motors deel aan de prestigieuze Battle of the Kings, een wedstrijd voor custom build Harley-Davidsons. Zo’n 200 dealers uit de hele wereld strijden in de competitie met tot soms fantastische en spectaculaire creaties omgebouwde standaard motoren. Inmiddels is het de vijfde editie van de wedstrijd. “Het is echt wel wat!”, legt Richard Oude Monnink uit. “Deelnemers laten zien wat ze technisch kunnen, maar ook hoe creatief ze zijn. Er zitten soms hele aparte creaties bij.”

 

Nu Oude Monnink Motors gesetteld is op industrieterrein De Veldkamp en wat ruimer in het jasje zit hebben de werknemers zich kunnen storten op hun eigen unieke kruising tussen een racer en een bobber. Frank Buis, Koen Noorman, Pascal Schulte, Kevin Smit, Bas Oude Monnink en Richard Oude Monnink begonnen begin december met veel enthousiasme aan het project.

 

Metamorphose

Als basis diende de Harley-Davidson Sport Gilde (foto rechts), maar na een maand en meer dan 80 uren monteren lijkt het resultaat in bijna niets meer op de standaard motor. Zo kreeg de motor een sportieve update, met onder andere clip-ons, een custom achterspatbord en een aangepaste tank met ingebouwde kilometerteller en voorspatbord. De bedrading werd verlegd, de machine kreeg spaakwielen en banden met race compound, solo seat, LED verlichting rondom; ook de richtingaanwijzers met remlichten zijn zeer gedetailleerd en verstopt en een zelfgemaakt uitlaatsysteem enzovoorts, enzovoorts. Tenslotte kreeg de creatie als finishing touch een race-lakschema in Gulfblauw en oranje.

 

‘Stoere fiets’

“Er zit heel veel handwerk in. Bijna alles is op maat gemaakt. Het is hartstikke leuk om te doen, want je kunt er helemaal je eigen ding in kwijt. Bovendien werk je zo toch weer op een andere manier met elkaar samen. Het is echt teamwork.” De mannen zijn razend trots op het resultaat. “Het is absoluut een stoere fiets geworden. Echt een mannendingetje én uniek in z’n soort!”

 

Stemmen voor de eerste ronde

De Battle of the Kings is echter niet zomaar gewonnen. Allereerst moet Oude Monnink de Benelux competitie zien te winnen. Daarvoor zijn om te beginnen veel publieksstemmen nodig om als één van de drie te mogen worden beoordeeld door een vakjury tijdens de Motorbeurs Utrecht op 15 februari. Daarna volgt een Europese ronde in Milaan in november. De winnaar daarvan tenslotte vertrekt voor de eindronde naar de Verenigde Staten. Stemmen voor de eerste ronde kan tot 14 februari via de link onderaan dit artikel.

 

Straatlegaal

Ondertussen is de bijzondere motor gewoon te bewonderen in de showroom aan de Rientjesoven 18. “De deur staat open, iedereen is welkom.” Een proefritje maken zit er niet in. “Nee, stel je voor dat er wat gebeurt. En nu met die pekel…..” Als de competitie achter de rug is kan de unieke motor gewoon de weg op. Hij is, zoals dat heet, ‘straatlegaal’, met kenteken en alles. Te koop ook. Voor de liefhebbers. (AJ)

 

Stemmen kan via: deze link

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Ontwikkelingen bij SOLID365

ADVERTORIAL: Bij SOLID365 hebben we onlangs een cruciale stap gezet om onze dienstverlening...
28-08-2024

Stralend middelpunt van Zuiver huid & haar

ADVERTORIAL. Aan de rand van het centrumpark Scholtenshof staat Beautysalon Zuiver huid &...
04-07-2024

Netgemak viert 15-jarig bestaan

ADVERTORIAL. Netgemak, gespecialiseerd in het optimaliseren van bedrijfsprocessen, viert met...
02-07-2024

Gebouw Optimist gaat meer eenheid uitstralen

Dat basisschool De Optimist het resultaat is van de fusie van een aantal scholen weet iedereen....
02-07-2024

Basisschool Flora groeit uit naar integraal...

Het gebouw waarin basisschool Flora is gehuisvest is inmiddels ruim 50 jaar oud en is nodig toe...
28-06-2024

Subvice: ‘leuke jongens’ die weten wat ze willen

“Misschien zijn we wel heel leuke jongens…”, laat Martijn Roelofs zich...
18-06-2024