Foute act levert 200 euro op
29-11-2018
DAMESGROEP TOET’NBLOAZERS HELPT (OUD)PRINS RONNY ÉN DE CLINICLOWNS

Foute act levert 200 euro op

Op 24 november van het vorig jaar beloofden de toen net aangetreden Prins Ronny en zijn Adjudant Daniël ergens deze zomer ‘een fout feest’ te organiseren. Het kwam er niet van. ‘Da’s vervelend’, zo dacht de damesgroep van De Toet’nbloazers, vlak voordat Ronny en zijn Daniël op 11 november hun versierselen dienden in te leveren. Dus bedachten ze een list om de proclamatiebelofte alsnog te kunnen inlossen.

 

Hun reguliere ‘dankjewel’ aan het vertrekkende prinsenpaar werd ingeruild voor een mega foute act die ze tijdens het aftreden ten tonele zouden voeren. Bovendien, zo was het plan, zouden ze dan collecteren voor het goede doel en dat werd de CliniClowns. Zo gezegd, zo gedaan. Er werden ruim 25 grote rode neuzen aangeschaft en ‘heerlijk foute nummers’ ingestudeerd, zoals Una paloma blanca. Het verrassingsoptreden werd een daverend succes en met de klingelbuul’n hengelden ze in korte tijd tweehonderd euro bij elkaar.

 

‘Dit maken we niet dagelijks mee’

Donderdagavond waren Ronny, Daniël en de dames bijeen in de Carnahal (‘de Steek’ voor intimi) om het fraaie bedrag aan de organisatie te overhandigen. Een blij verraste Majella van ’t Hul, ambassadeur van de CliniClowns in Hengelo, mocht de cheque in ontvangst nemen. “Dit is geweldig”, zo zei ze, “dit maken we niet dagelijks mee bij een carnavalsvereniging.” Een gevatte Ronny wist daarop te melden dat De Toet’nbloazers ook geen gewone carnavalsvereniging is en dat hij natuurlijk wel verwacht dat de ambassadeur nu ook lid gaat worden. Ze wilde het nog even in beraad houden...

 

Overtuigender klonk haar verhaal dat de CliniClowns enorm veel en goed werk doen, niet alleen bij kinderen in het ziekenhuis, maar vaak ook thuis. “Alle giften komen dan ook uitstekend van pas,” zo zei ze. Na het feestelijke moment werd het tijd voor de damesgroep om haar werk te hervatten en dus kropen ze een voor een weer snel achter de naaimachine om hun kleding voor het komende carnaval tijdig gereed te hebben. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Drijvende kracht Afrika Festival Rob Lokin...

Aan het begin van de zondagavond stond Salif Keïta, ook wel de "Gouden stem van...
07-07-2024

Een wedstrijd die je niet kunt winnen

Hoe geef je een persoonlijk drama een positieve draai? Het schoolvoorbeeld daarvan geeft Kirsten...
07-07-2024

Jong en oud genieten van Afrikafestival

De eerste dag van het Afrikafestival is alweer in volle gang. Met een lange rij voor de ingang...
06-07-2024

Zenderse Zomerfeesten: Drie dagen feest in...

Zenderen staat aankomend weekend in het teken van de Zenderse Zomerfeesten. Van 5 tot en met 7...
03-07-2024

Kop Event voor hersentumoronderzoek

"Zaterdag 6 juli vindt voor de tweede keer het spectaculaire Kop Event plaats: een groots...
26-06-2024

Zomerrondleidingen Oud Borne starten weer

Het is bijna zomer en dat betekent dat er in juli en in augustus weer rondleidingen worden...
24-06-2024