Musical Rent in Openluchttheater
OPMAAT NAAR EEN LANGJARIGE MUSICALTRADITIE IN HERTME

Musical Rent in Openluchttheater

Op vrijdag 20 en zaterdag 21 september volgend jaar staat er weer iets nieuws te gebeuren in Hertme. Het Openluchttheater brengt dan de musical Rent op het podium, de eerste uit een hopelijk lange reeks. Initiatiefnemer is Marieke Visser uit Enschede, docente Muziek en Drama en met een voorliefde voor musicals. “Twente mag wel wat meer gaan leven als het om musicals gaat”, zo zegt ze tijdens de kick-off zondagmiddag. Rent is de opmaat naar een grotere productie die in het voorjaar van 2020 op de agenda staat.

 

Magische plek

Tijdens de presentatie zondagmiddag en een korte kennismaking met de cast vertelt Marieke dat het Openluchttheater een magische plek is om te zijn. Een eerdere ervaring deed ze hier op tijdens het concert van het Oost-Nederlands Symfonieorkest en Studio 65 in 2016. ‘Deze ambiance brengt een bijzondere dimensie en het is om die reden dat ik contact zocht met het bestuur van dit theater. Daar had men wel oren naar mijn plannen en musicals zouden een welkome aanvulling kunnen zijn in de jaren dat er geen passiespelen worden opgevoerd. Bovendien wilde men graag meer jongeren trekken.”

 

Van het een kwam het ander en besloten werd om volgend najaar al met een relatief kleine productie te starten. “Een geweldige eerste stap” aldus Marieke. Ze verzamelde een vriendengroep om haar heen die de cast vormt. De jonge mensen zijn niet alleen uit Twente afkomstig, maar ook uit Eindhoven, Zwolle, Winterswijk en Doetinchem bijvoorbeeld. In Wout Hofstede werd een uitstekende productieleider gevonden, terwijl Francesco Bekkema de regie voor zijn rekening zal nemen.

 

‘Soms best heftig’

Rent is een Amerikaanse rock-musical, geschreven door Jonathan Larson en gebaseerd op de opera La Bohème van Giacomo Puccini. De musical speelt in de beginjaren negentig in New York en handelt over een groep jongeren die worstelt met relaties en vriendschappen. Ook de aids epidemie loopt als een rode draad door het verhaal. “Het is geen zoetsappige musical, soms best heftig zelfs,” aldus Marieke. “Want hoe ga je om met de ziekte en hoe kun je toch nog een positieve draai aan je leven geven?” De veertien-koppige cast zal muzikaal worden begeleid door een band, onder aanvoering van Gerben Kruisselbrink, Hij heeft al een soortgelijke ervaring opgedaan met producties in de Steengroeve in Winterswijk.

 

Wellicht een bijzondere start dus van een langjarige musicaltraditie in Hertme. Francesco: “Er zit magie in musicals, Je wordt er als het ware in meegezogen, mensen gaan er helemaal in op. Bijkomende factor is een locatie als Hertme. We spelen niet in een zwarte doos, maar je hebt te maken met weersomstandigheden en een invallende duisternis. Een geweldige uitdaging.”

 

Na Rent volgt dan in het voorjaar van 2020 een grotere productie, met een cast van zo’n zestig mensen. Volgend jaar zullen de audities hiervoor gaan plaatsvinden. “En uiteraard hopen we dan ook te kunnen putten uit de vele amateurspelers die al eerder in Hertme aan diverse producties hebben meegewerkt,” zo besluit de overenthousiaste Marieke. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Hennie Kemna — 18 nov 2018
Het theater in Hertme LEEFT... hoe mooi kan het zijn.. weer iets om naar uit te zien !

 

 

Ricciotti ensemble reist naar Ierland

Het Ricciotti ensemble geeft deze zomer optredens tijdens de Shamrock Shuffle in zowel Nederland...
19-07-2024

‘Heel mijn werk is religieus en niemand weet dat’

In de schilderachtige Oude Kerk in Borne, waar geschiedenis en kunst elkaar ontmoeten, vindt een...
14-07-2024

80’s en 90’s hits in Hertme

Hoewel de dag begon met regen, was de avond gevuld met zonnestralen in het openluchttheater. Een...
13-07-2024

Spetterende voorstelling van Racoon

Spetterend waren de omstandigheden voor het concert, met flinke regenbuien en flink wat...
12-07-2024

‘Muziek is goed voor Borne’

Zo'n kleine vierhonderd mensen genoten op deze zomeravond van muziek in de buitenlucht,...
08-07-2024

Aandacht voor natuur en mens in het Koetshuis

Eind april hebben het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad van Borne...
03-07-2024