Nieuwe fase in ontwikkeling Zonneakker
GEMEENTE NIET LANGER EIGENAAR VOORMALIGE SCHOOLLOCATIE

Nieuwe fase in ontwikkeling Zonneakker

Vanaf vandaag is de gemeente Borne officieel geen eigenaar meer van De Zonnebloem. Wethouder Michel Kotteman heeft vrijdagmiddag namens de gemeente de notariële overdracht getekend van de voormalige schoollocatie in de wijk Tichelkamp. Daarmee mag Ter Grote Vastgoed, dat de locatie herontwikkelt, zich officieel de nieuwe eigenaar noemen.

 

De ondertekening is volgens wethouder Kotteman ‘een mooie afsluiting van een bijzonder project’. Een project dat begin 2016 is gestart als onderdeel van Borne Schoolt Om, waarin in samenspraak met de buurt leegstaand maatschappelijk vastgoed wordt aangepakt. In totaal zijn er zeventien ideeën ingediend door buurtbewoners, investeerders, ondernemers en kunstenaars. Uiteindelijk hebben de wijkbewoners gekozen voor het beste idee. “Een mooi voorbeeld van burgerparticipatie in Borne”, aldus de wethouder.

 

Bouw start in oktober

Nu de overdracht is getekend wordt volgens planning in oktober gestart met de bouw van de ‘Zonneakker’: woningen voor 55-plussers, waarbij kleinschalig wonen met zorg voor elkaar centraal staat. Met dit idee wist Building Design Architectuur het overgrote deel van de stemmen uit de buurt te ontvangen “Als alles meezit worden de woningen uiterlijk volgend jaar mei opgeleverd”, aldus Ter Grote Vastgoed dat het idee van Building Design Architectuur ontwikkelt.

 

De verbouwing begint met de voormalige gymzaal, waarin twee maatschappelijke ruimtes worden gerealiseerd. Dit om de overlast voor de huidige huurders zoveel mogelijk te beperken. Inmiddels zijn alle huurders namelijk vertrokken, met uitzondering van Creatief Atelier Borne (CRAB) en Dolfijn Body & Mind, die in het nieuwe gebouw een ruimte huren van Ter Grote Vastgoed.

 

Openbare ruimte

Zodra de bouw gereed is gaat de gemeente aan de slag met de openbare ruimte. Zo worden de straat aan de voorzijde van het pand (Akker) en de strook aan de achterzijde opnieuw ingericht. Ook hierbij worden de buurtbewoners nauw betrokken. Betrokkenen worden hier t.z.t. nader over geïnformeerd. Mensen die geïnteresseerd zijn in een van de huurwoningen kunnen een mail sturen naar tergrotebeheer@kpnmail.nl o.v.v. aanmelding huurwoning Zonneakker.

 

Lees ook ons eerdere bericht Zonnebloem wordt Thuishuis voor ouderen

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Burgerlijke ongehoorzaamheid PMD-inzamelingsbeleid

De bewonersverenigingen van appartementencomplex Sancta Maria en De Höfte raden alle...
30-08-2024

‘Hoop is gevestigd op de politiek’

De Bewonersvereniging Sancta Maria is er niet in geslaagd de gemeente te overtuigen om het...
28-08-2024

Wisseling van de wacht

Per 1 september neemt Jan Meijerink de functie van algemeen directeur/gemeentesecretaris over...
27-08-2024

Zwolle ziet potentie voor 2 tot 3 windturbines...

De provincie heeft bepaald dat op Borns grondgebied maximaal 40 GWh aan windenergie mag worden...
31-07-2024

Vrijwilligers Floralia helpen vrijwilligers...

Op deze zonnige middag zijn verschillende leden van Floralia volop bezig in de kleurrijke tuin...
28-07-2024

Borne Werkt maakt doorstart

In 2016 ging in Borne het project Borne Werkt van start. Een initiatief vanuit de...
18-07-2024