Werk aan Bekenhorst in volle gang
13-08-2018
AANPASSINGEN TUNNEL INMIDDELS ZO GOED ALS GEREED

Werk aan Bekenhorst in volle gang

Ondanks de vakantieperiode gaan de werkzaamheden in de Bekenhorsttunnel en rondom de herinrichting van de Bekenhorst gewoon door. Beter gezegd: er is juist voor deze rustige periode gekozen om de overlast vanwege de afzettingen tot een minimum te beperken. En na drie weken noeste arbeid zijn de contouren inmiddels aardig zichtbaar.

 

Vernieuwing voet- en fietspad

Zo is het niveauverschil tussen voet- en fietspaden in de tunnel inmiddels verdwenen en is het nu dubbelbrede pad voorzien van een nieuwe betonlaag. Wat rest is een nieuwe reling en een keurige afwerking. Voetgangers en fietsers kunnen overigens - zij het met de nodige hindernissen - ook tijdens de werkzaamheden van de tunnel gebruik blijven maken.

 

De komende weken richt de aandacht zich vooral op de kruising van de Bekenhorst met de Von Bönninghausenstraat. De bestrating is er volledig verdwenen en doordat de Bekenhorst na de heropening een 30 km zone zal zijn, veranderen er ook de voorrangsregels. De kruising zal daartoe iets verhoogd worden aangelegd, om daarmee de veiligheid te bevorderen. Eenzelfde verhoging zal ten slotte ook nog worden gerealiseerd ter hoogte van de Oude Es. Naar verwachting zijn alle werkzaamheden op vrijdag 7 september afgerond. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Mchak — 14 aug 2018
Knap staaltje werk van de aannemer. Dank!
Tav het ontwerp: die heeft ter inzage gelegen, maar de praktijk is realistischer dan papier.
Nathan — 13 aug 2018
Ik verbaasde er me over dat de tunnel sinds donderdag compleet afgesloten is, ook voor voetgangers. Op de gele borden staat dat het al klaar moet zijn, weet iemand hoe dat zit?
Tuurlijk probeert iedereen er wel door te komen, want je moet toch gauw een kilometer uit wijken als je een verharde weg wilt lopen naar het centrum (oversteek oud Borne).
Ron Hartman — 13 aug 2018
Dank Paul voor de link. Veel oefenen. Toch lijkt het me goed dat diverse verkeerssituaties extra belicht gaan worden. De praktijk is (wellicht) zo flitsend geworden dat de situaties het best met ''dorpse'' praktijkvoorbeelden en animaties worden aangevuld?
Paul Cohn — 13 aug 2018
niet alleen voor scholieren maar óók voor senioren:
https://vvn.nl/wat-we-doen/voor-senioren/opfriscursus-verkeersregels
Ron Hartman — 13 aug 2018
Ieder dient de verkeersregels te kennen. Maar hoe is de praktijk? Theoretisch gaat nog, maar de praktijk van voorrang eisende fietsers (ook als ze dat echt niet hebben zoals bij haaientanden) wordt er niet duidelijker op met de nieuwe verhoogde drempels en kruispunten. Ik neem aan dat meer gevorderden met jarenlange rij ervaring, dat herkennen? Zou het geen leuk (maar vooral nuttig) idee zijn om de voorrangssituaties wat vaker te illustreren? Eerlijk gezegd; ik kan vaak geen touw meer vastknopen aan het feitelijke en het theoretische in het dagelijks verkeer. Ik ga zelf maar uit van de gulden regel dat je voorrang moet krijgen, maar ik ervaar de praktijk als zeer verwarrend

Burgerlijke ongehoorzaamheid PMD-inzamelingsbeleid

De bewonersverenigingen van appartementencomplex Sancta Maria en De Höfte raden alle...
30-08-2024

‘Hoop is gevestigd op de politiek’

De Bewonersvereniging Sancta Maria is er niet in geslaagd de gemeente te overtuigen om het...
28-08-2024

Wisseling van de wacht

Per 1 september neemt Jan Meijerink de functie van algemeen directeur/gemeentesecretaris over...
27-08-2024

Zwolle ziet potentie voor 2 tot 3 windturbines...

De provincie heeft bepaald dat op Borns grondgebied maximaal 40 GWh aan windenergie mag worden...
31-07-2024

Vrijwilligers Floralia helpen vrijwilligers...

Op deze zonnige middag zijn verschillende leden van Floralia volop bezig in de kleurrijke tuin...
28-07-2024

Borne Werkt maakt doorstart

In 2016 ging in Borne het project Borne Werkt van start. Een initiatief vanuit de...
18-07-2024