SIZ Twente failliet
GEMEENTE BORNE VERRAST EN ZOEKENDE NAAR OPLOSSING

SIZ Twente failliet

De rechtbank heeft woensdag het faillissement uitgesproken over de Stichting Informele Zorg Twente met onder andere een steunpunt in Borne. De stichting zet zich in voor de ondersteuning van mantelzorgers, bijvoorbeeld door het geven van cursussen en het organiseren van Mantelzorgcafés. Het faillissement komt als een verrassing voor personeel en vrijwilligers, maar ook voor de gemeente Borne die een subsidierelatie met het SIZ Twente heeft.

 

Gemeente verrast

Wethouder Martin Velten (foto in tekst): “Ik zag het inderdaad niet aankomen. Anderhalve week geleden werden wij als klant geïnformeerd door de nieuwe directeur en op de hoogte gesteld van de financiële problemen en het dreigende faillissement.” De nieuwe bestuurder van het SIZ Twente, Corine Böhmers, nam in april dit jaar het stokje over van Marcel Garritsen. “Ik begreep dat ook zij geschrokken was van het feit dat het financieel allemaal niet op orde was”, zegt Velten. Er zouden wel geïnteresseerden zijn voor een overname, maar er werd anderhalve week geleden al rekening gehouden met het faillissement.

 

‘Geen fijn gevoel bij’

De wethouder informeerde vertrouwelijk de gemeenteraad over de situatie. De gemeente Borne subsidieert het SIZ in de gemeente jaarlijks voor ongeveer 100.000 euro. Voor het jaar 2018 is het subsidiebedrag al betaald. “We moeten nog zien of we daar iets van terugkrijgen. Ik wil nog wel wat meer informatie. In hoeverre is er sprake van fraude en zijn er mensen aansprakelijk te stellen? Dan vind ik wel dat we als gemeente onze tanden mogen laten zien.” Wat de precieze oorzaak van het faillissement is weet de Velten nog niet. “Ik heb er niet een erg fijn gevoel bij.”

 

Continuering ondersteuning mantelzorgers

Naar het zich laat aanzien zal het steunpunt in Borne in ieder geval nog een aantal weken geopend blijven. “Ons is er alles aan gelegen om de ondersteuning van mantelzorgers in stand te houden. Het is even afwachten wat de curator doet. Als het nog zes weken zou kunnen blijven doorlopen, dan geeft ons dat wel wat meer ruimte om een oplossing te vinden. Mocht consulente Lenneke Herben er niet meer zijn, dan kunnen mensen natuurlijk altijd voor vragen bij de gemeente terecht. We vinden wel een oplossing. Daar zorgen we voor”, aldus Martin Velten. (AJ)

 

(Op de foto boven de opening van het Mantelzorgcafé in Het Dijkhuis)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Annemarie — 02 aug 2018
Dat een organisatie die zoveel betekent voor mantelzorgers en met name ook de jonge mantelzorgers failliet kan gaan, onbegrijpelijk.
Ik hoop van harte dat voor het ondersteunen van zowel de kinderen als de volwassenen die mantelzorg ( moeten) geven, erg snel een goede oplossing komt!!!!!

Invoering Ja-stickers in voorjaar 2025

Naar verwachting in mei volgend jaar stapt de gemeente Borne over op het zogenaamde opt-in...
21-11-2024

POP’s officieel in gebruik genomen

Ze staan er al een tijdje: de zogenaamde Proef Ontmoetingsplekken (POP’s), maar...
20-11-2024

Onderzoek naar tevredenheid over leven in Borne

Leden van het BornePanel hebben een vragenlijst ontvangen van Kennispunt Twente. Dit...
19-11-2024

Brandweerjubilarissen in het zonnetje

De jaarlijkse korpsavond van de Brandweer Borne is traditiegetrouw hét moment om de...
15-11-2024

Koen Schukkink nieuwe hoofdredacteur BorneBoeit

Onder toeziend oog van notaris Arthur de Kok zette Koen Schukkink zijn handtekening onder de...
11-11-2024

Onderzoek naar tevredenheid over leven in Borne

ADVERTORIAL. Afgelopen week hebben leden van het BornePanel een vragenlijst ontvangen van...
11-11-2024