Drukke en gezellige Koningsdag
VROLIJK ZONNETJE EN EEN VOL CENTRUM

Drukke en gezellige Koningsdag

Al heel vroeg waren de allereerste verkopers in het dorp te vinden. De overbodige spulletjes uitgestald op de nog frisse vloer. Goed ingepakt tegen de kou en vol verwachting van het schip met goud dat vandaag beslist zou binnenlopen. En ook al heel snel was het druk met kooplustigen. Op zoek naar dat ene collectorsitem of zich liever te laten verrassen door het gevarieerde en soms wonderlijke aanbod. Er werden goede zaken gedaan, de sfeer was uitstekend en al heel snel brak dan ook voorzichtig het zonnetje door. Dat voegde alleen nog maar toe aan de stemming.

 

Wilhelmus

Op het moment dat de herauten op het Dorsetplein de aubade aankondigden was het vol in het dorp en barstten alle activiteiten echt los. Het Wilhelmus werd gezongen, de loterij maakte vele kindertjes blij en de eerste oranjebitters werden geschonken. Burgemeester Rob Welten en voorzitter van het Oranjecomité Martin Reesink wensten iedereen een plezierige dag. Nauwelijks nodig, want eigenlijk ging dat vanzelf.

 

Spektakel bij de brandweer

De brandweer had over belangstelling niets te klagen. Er was op het Kulturhusplein dan ook groot uitgepakt met super spectaculaire demonstraties. Zo mochten kinderen zelf ervaren hoe het is om slachtoffers uit een verongelukte auto te bevrijden met hartstikke stoer gereedschap, of de brandweerspuit ter hand nemen bij de reuze sjoelbak. Nog imposanter was de enorme steekvlam de ontstond door een beetje water op brandend frituurvet te laten vallen. ‘Nooit doen!’, was de overduidelijke boodschap van brandweercommandant Dave de Leeuw.

 

Meer te beleven

Maar er was nog heel veel meer te zien en te beleven. Zoals bijvoorbeeld de demonstraties van Borne’28, die altijd veel publiek trekken. Helemaal nieuw dit jaar het graffitispuiten. Ook daar waren veel belangstellenden voor. En uiteraard was er overal wat te drinken en te eten. Van zelfgebakken cake tot de populaire broodjes braadworst. Want tja, als je al om 05.00 uur op bent gestaan, dan krijg je wel een keer honger.

 

En alhoewel het lange tijd onzeker was, bleef het mooi en aangenaam weer. Geen regen, maar een vrolijk zonnetje. Een extra feestelijk sausje op een Koningsdag 2018, die vooral heel gezellig was. (AJ/RH)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina


    Drijvende kracht Afrika Festival Rob Lokin...

    Aan het begin van de zondagavond stond Salif Keïta, ook wel de "Gouden stem van...
    07-07-2024

    Een wedstrijd die je niet kunt winnen

    Hoe geef je een persoonlijk drama een positieve draai? Het schoolvoorbeeld daarvan geeft Kirsten...
    07-07-2024

    Jong en oud genieten van Afrikafestival

    De eerste dag van het Afrikafestival is alweer in volle gang. Met een lange rij voor de ingang...
    06-07-2024

    Zenderse Zomerfeesten: Drie dagen feest in...

    Zenderen staat aankomend weekend in het teken van de Zenderse Zomerfeesten. Van 5 tot en met 7...
    03-07-2024

    Kop Event voor hersentumoronderzoek

    "Zaterdag 6 juli vindt voor de tweede keer het spectaculaire Kop Event plaats: een groots...
    26-06-2024

    Zomerrondleidingen Oud Borne starten weer

    Het is bijna zomer en dat betekent dat er in juli en in augustus weer rondleidingen worden...
    24-06-2024