Sociale huur gemiddeld 1,5 procent omhoog
17-04-2018
WELBIONS VERHOOGT HUREN PER 1 JULI 2018

Sociale huur gemiddeld 1,5 procent omhoog

Welbions verhoogt per 1 juli 2018 de huren van de sociale huurwoningen gemiddeld met 1,5% voor de huidige huurders. “Dat is 0,9% lager dan de maximaal gemiddelde huurverhoging van 2,4% die de overheid heeft vastgesteld. Deze huurverhoging is nodig om nu en in de toekomst voldoende te kunnen investeren in de woningen”, schrijft de woningcorporatie in een persbericht. Huurders worden met een brief geïnformeerd over de huurverhoging.


Huurverhoging lagere inkomens
Onder de lagere inkomens vallen de huurders met een gezamenlijk jaarinkomen lager dan € 41.056,-. “Welbions bepaalt de huurverhoging door te kijken naar de huurprijs die Welbions nu vraagt wanneer de woning op dit moment opnieuw verhuurd zou worden, de zogenaamde streefhuur. De huurder krijgt 2,4% huurverhoging als de kale huur lager is dan de streefhuur. De huurverhoging is 1,4% als de huur gelijk is aan de streefhuur en de huurverhoging is 0,5% als de huur hoger is dan de streefhuur. Wat de huurverhoging daadwerkelijk betekent in de portemonnee van een huishouden, is ook afhankelijk van de huurtoeslag die een huurder krijgt.”

 

Huurverhoging hogere inkomens
“Bij huishoudens met een gezamenlijk inkomen boven € 41.056,- en een kale huur lager dan € 640,- wordt een huurverhoging van 4% toegepast. De overheid bepaalde dat dit maximaal 5,4% mag zijn. De gedachte hierbij is dat deze huishoudens best een wat hogere huur kunnen betalen in plaats van een lage, sociale huur.”

 

Tegen advies huurdersorganisatie Ookbions
“Met huurdersorganisatie Ookbions is overleg geweest over de huurverhoging. Het advies van Ookbions is om 0% huurverhoging door te voeren. Welbions vindt dit niet realistisch omdat de sector te maken heeft met inflatie en hogere kosten voor bouw en verbouw. Het advies om geen huurverhoging door te voeren is daarom niet overgenomen. Wel is de huurverhoging vanwege het advies van Ookbions op enkele onderdelen naar beneden bijgesteld. De huurverhoging in 2018 is in lijn met de afgelopen jaren waar Welbions een gematigde huurverhoging toepaste die lager was dan de overheid bepaalde.”

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Opbrengst inzamelingsactie Melbuul'n Runners...

De Melbuul’n Runners, een groepje van mannen uit Borne en Hengelo, rijden deze week de...
29-08-2024

Mindfulness voor kinderen en hun ouders

ADVERTORIAL. Heb je een kind met aandachtsproblemen, ADHD, of autisme? Ontdek de MYmind training...
29-08-2024

Creatief houten vervoer in Hertme

Het is ieder jaar weer een groot succes: het houtdorp in Hertme. Jaarlijks worden er de meest...
23-08-2024

Vroeg uit de veren voor plastic afval

Er zit veel te veel rotzooi in de oranje verzamelcontainers die er niet in thuishoort. De...
21-08-2024

In naam van de Keizer

Vandaag, 15 augustus 2024, wappert de Nederlandse driekleur op de gemeentetoren in Borne....
15-08-2024

Nieuw: Ontmoeting op zondag

Voor alleenstaanden is de zondag soms een moeilijke dag om door te komen. Vanaf 8 september...
09-08-2024