De restaurants Dorset en Het Seminar hebben opnieuw voor een jaar de Bib Gourmand van Michelin toegekend gekregen. In het nieuwe boekje voor 2018 van de Benelux staan 135 Nederlandse zaken die door Michelin bezocht en gekeurd zijn en die een volledig menu aanbieden voor maximaal 37 euro. Het is een erkenning van culinair vakmanschap, net onder het niveau van een sterrenrestaurant.
Eén grote pretperiode
Voor Het Seminar (foto boven) is het volgens eigenaar Said Maher al de twaalfde keer, dat het restaurant waar hij en chef-kok Jelle Wagenaar de scepter zwaaien, de Bib Gourmand mag voeren. “We hebben ‘m één keer niet gekregen. Maar een jaar later hadden we ‘m terug, zoals het moest. We zijn er elke keer weer hartstikke blij mee, want het is steeds weer spannend. Het is toch weer een erkenning en geeft aan dat we ook qua prijs-en kwaliteitsverhouding heel stabiel zijn. In deze tijd is het gelukkig één grote pretperiode met al die lijsten.”
Mooi voor bokalenkast
Willem Dankers van Dorset (hierboven) is donderdag niet wakker geworden met de gedachte dat de verdeling van Bibs Gourmand weer bekend zouden worden gemaakt. “Het is wel weer mooi voor de bokalenkast”, grapt hij. “We hebben ‘m al een aantal jaren, maar niets is natuurlijk voor altijd. Dat we ‘m opnieuw hebben gekregen, ondanks dat we een halfjaar vanuit de caravan hebben moeten werken als gevolg van de brand, geeft welk veel voldoening en is een leuke waardering voor wat we als team doen.”
Gestegen in Michelin-gids
Freddy Cusell van De Kloostergang (links), in het verleden ook al eens geëerd met de Bib Gourmand, kon de vlag niet uitsteken. “Wat de reden is, weet ik niet”, zegt Cusell. “We hebben een prima gesprek gehad en zijn wel gestegen in de Michelin-gids, die ons restaurant opwaardeert naar sfeervol en van een goede standing. Maar het wachten is nog op de Ster-uitreiking”, lacht Freddy Cusell. “Je weet maar nooit, haha.” (WP)
© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.