Restaurant Dorset heeft opnieuw een plekje verworven in de Top100 van Lekker, de in vakkringen gerespecteerde culinaire jaargids van uitgeverij Misset. Dorset prijkt op plaats negentig op de lijst van Nederlands beste restaurants en dat is een positie waar chef-kok en eigenaar Willen Dankers uitermate tevreden mee kan zijn.
“Als je ziet hoeveel horecabedrijven er zijn en je staat gewoon bij de eerste honderd, dan is dat toch een dingetje. In onze wereld is dat wel belangrijk. Het is super leuk, geweldig. Al is het misschien ook best relatief. Ik zou namelijk eerlijk gezegd niet weten wat het verschil is tussen de zestigste en tachtigste plaats. Iemand komt je onaangekondigd controleren en vindt ergens iets van. Zelf vinden we onze wijnen bijvoorbeeld geweldig, maar soms komt er iemand die ‘m liever wat lichter of juist wat zwaarder wil. Dat is heel persoonlijk.”
Veel tijd, liefde en energie
Maar een mooie erkenning blijft het, vindt Willem Dankers. “We stoppen er veel tijd, liefde en energie in en het is superfijn als dat gewaardeerd wordt. We doen alles om goed te zijn, investeren in mensen en spullen, zodat we niet blijven staan.”
In Twente moet Dorset, vorig jaar één plekje hoger ingedeeld, alleen ’t Lansink in Hengelo voor zich dulden. Dat staat net als een jaar eerder 65ste in de Top100 van Lekker van 2018. De Swarte Ruyter is op de 92ste positie (was 91) de derde vertegenwoordiger uit deze regio bij de beste honderd.
Dorset is overigens ook een van de genonimeerden voor de titel van Bornse Onderneming van het Jaar. Willem Dankers lachend: "De nominaties en prijzen vliegen ons om de oren." (WP)
© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.