De altijd stressvolle dagen voor de officiële opening zitten er op, maar op Tes Maris lijken ze totaal geen vat te hebben gehad. De Bornse opende vrijdagochtend met een stralend gezicht de deuren van Eat & Wine, dat moet uitgroeien tot een pleisterplaats voor bezoekers die willen lunchen, wat minder uitgebreid willen happen, een wijntje of biertje willen proeven of drinken of een afhaalmaaltijd willen meenemen.
Eat Borne is niet meer, Eat & Wine is ervoor in de plaats gekomen. Voor Tes Maris de vervulling van een lang gekoesterde wens. Een eigen zaak, met een Italiaans tintje, waarop ze zelf haar stempel kon drukken. “Het is hartstikke gaaf geworden”, kraait ze van plezier. “Dit is helemaal mijn ding.”
Bar van oude deuren
Een forse bar, aan de voorkant bestaande uit oude deuren waarvan een deel compleet met schuif, vormt het ankerpunt van het nieuwe interieur van het culinaire etablissement. “De bar is nu veel meer toegankelijk dan voorheen”, legt ze uit. “Hier kan ik nu ook workshops en proeverijen geven en demonstraties laten verzorgen.”
Vrijdagmiddag om 17.00 uur houdt Tes Maris, bijgestaan door medewerkster Maartje Schukkink (rechts op de foto), officieel open huis ter gelegenheid van de opening. Zaterdag is Jeroen ter Wal van Ariva Wijnbeleving uit Zenderen, met wie ze nauw samenwerkt bij het samenstellen van het assortiment wijnen, van de partij. “Dan hebben we een beetje een wijnproeverij met lekkere hapjes voor de mensen die komen”, kondigt Tes Maris aan. En ook zondag, als het centrum wordt bevolkt door heksen van allerlei pluimage, staan de deuren van Eat & Wine wijd open. (WP)
Leeds ook het eerdere artikel Tes Maris nieuwe eigenaar Eat
© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.