Twente Milieu veegt ook op afspraak
GEPARKEERDE AUTO’S VAAK STRUIKELBLOK VOOR OPTIMALE SCHOONMAAK

Twente Milieu veegt ook op afspraak

Wie kent ‘m niet… de oranje-witte veegwagen van Twente Milieu die op tijd en plaats door Borne trekt om de straatgoten schoon en bladvrij te houden en daarmee onnodige verstoppingen in het riool te voorkomen. Toch komt de veegwagen niet overal. Boosdoeners zijn veelal de geparkeerd staande auto’s. Daarom zoekt Twente Milieu nu naar mensen die een handje kunnen helpen.

 

Borne Schoon

Volgens Theo Vlaskamp, teamleider beheer, onderhoud en reparatie Cultuurtechniek van de Bornse vestiging van Twente Milieu aan De Bieffel, neemt de veegwagen jaarlijks zo’n acht keer alle straten, weggetjes en steegjes voor haar rekening. “Uitzonderingen daargelaten”, ventileert hij. “En het zijn juist die uitzonderingen waarvoor we nu eens bijzondere aandacht willen vragen.” Hij doet dit samen met Wim Geul, sinds jaar en dag de kartrekker van Borne Schoon, dat jaarlijks met vele vrijwilligers op een zaterdag in maart de handen uit de mouwen steekt om het overtollige zwerfvuil een halt toe te roepen.

 

Wim Lansink, die de veegwagen dagelijks bestuurt, licht het graag nog even toe. “We kunnen vegen wat we willen”, zegt ‘ie, “maar de geparkeerd staande auto’s moeten we nu eenmaal omzeilen. In theorie betekent dit dat we dus nooit op die plekken komen, waar dagelijks een auto voor de deur staat.” Gevraagd naar voorbeelden, schudt Lansink zo een aantal straten uit zijn mouw. “Van Bemmelstraat, Piet Heinstraat, Evertzenstraat, Dorus Rijkersstraat, Textielstraat, Kaufmanplein, Woolderweg, Patersbos Zenderen en de parkeerplaats aan de Duivenstraat. Maar er zijn er veel meer hoor!”

 

Op zoek naar straatvertegenwoordigers

“Wat we graag willen”, lichten Geul en Vlaskamp toe, “is dat mensen in hun straat proberen afspraken te maken. Dat ze uit hun midden een contactpersoon aanwijzen die als hun vertegenwoordiger wil functioneren. Hij of zij kan ons dan roepen met de mededeling: dan en dan zorgen wij ervoor dat de auto’s zoveel mogelijk uit de straat zijn, komen jullie dan even vegen? Omgekeerd - en op verzoek - kunnen we op voorhand ook een aantal data noemen waarop de veegwagen langskomt, maar dat kan per straat en wijk verschillend zijn. Neem bijvoorbeeld de plekken die veel vruchtdragende bomen kennen en waar deze vruchtdragers er deze weken in groten getale afvallen, zoals in de Jasmijnstraat en aan de Bornerbroeksestraat, daar moeten we dus vaker doorheen.”

 

Inwoners en straatvertegenwoordigers die een afspraak willen maken voor een veegbeurt kunnen in dergelijke gevallen dus contact opnemen met Twente Milieu. “De kortste weg”, besluit Geul, “is een mailtje te sturen naar t.vlaskamp@twentemilieu.nl of even te bellen naar 06 1351 2832.“ (AJ/BM)

 

Bovenste foto van links naar rechts Theo Vlaskamp, Wim Geul en chauffeur Wim Lansink

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Gedwongen vliegles in Hertme

De twee jonge ooievaars in het nest in het retentiegebied in Hertme hadden van pa en moe al af...
15-07-2024

Oudere dame overvallen in woning

In de nacht van woensdag 10 op donderdag 11 juli is een oudere dame overvallen in haar woning...
11-07-2024

Nieuwe naam voor Fysiotherapie ’t Dijkhuis

Fysiotherapiepraktijk Gezondheidscentrum ’t Dijkhuis gaat voortaan verder onder de naam...
01-07-2024

Containerbrand aan de Cuba

De brandweer werd maandagmiddag opgeroepen voor een melding aan de Cuba. Ter plekke bleek brand...
24-06-2024

De drijfveer van Sander Borst

‘De Drijfveer’ vormt de veelzeggende naam van het praatprogramma op BorneBoeit....
23-06-2024

Een speld in de hooiberg

Thijmen Knulst (8 jaar) wandelt graag en veel. Onder andere in de Harz in Duitsland heeft hij...
22-06-2024