Bornse Makelaars trekken samen op
‘BUNDELEN VAN KRACHTEN LEVERT ALLE PARTIJEN VOORDEEL OP’

Bornse Makelaars trekken samen op

ADVERTORIAL - Het aantal transacties op de woningmarkt neemt gestaag toe. Door de lage rentestand zijn huizen beter betaalbaar en de stijgende woningprijzen leiden ertoe dat kopers er steeds meer op vertrouwen dat het aankopen van een huis loont. Maar omdat de huizen sneller worden verkocht, neemt het aantal aangeboden woningen in snel tempo af. Terwijl de vraag ernaar alleen maar stijgt. De vijf Bornse NVM-makelaars besloten hun krachten te bundelen en samen op te trekken.

De Makelaar, Euverman & Nuyts Makelaars, Marcel Kon, Prisma Era Makelaars en Saskia Vreeman Makelaar 4You doen dat onder de naam De Bornse Makelaars met exclusieve acties. Zoals tijdens een gezamenlijke Open Huizen Dag op zaterdag 10 juni en door klanten aan te spreken op het ‘Ons Borne-gevoel’. “Wij kennen Borne en willen meer laten zien dat we er voor Borne zijn.”

Begin dit jaar lunchten de Bornse bij de NVM aangesloten makelaars met elkaar. De lage rente en het herstel van de economie naar een betere markt en bepaalde ontwikkelingen in de branche waren enkele speerpunten, die het waard waren om samen te bespreken. Iedereen was enthousiast en afgesproken werd een dergelijke bijeenkomst enkele keren per jaar te houden, bij toerbeurt bij de verschillende kantoren.

Kopers missen de boot
Woningen worden heel snel verkocht, dat geeft hectiek, stelden De Bornse makelaars vast. Daardoor dreigen sommige kopers de boot te missen. Dat biedt de makelaars een mooie kans om ook andere aspecten onder de aandacht te brengen, zoals de begeleiding bij de aankoop van een woning, wat de actuele marktwaarde is, het voordeel van de zekerheid hoe een huis technisch in elkaar zit en welke juridische aspecten er meespelen.

Door tot op zekere hoogte samen op te trekken, kunnen de klanten daar profijt van hebben, is de overtuiging van de samenwerkende makelaars. Doordat ze regelmatig contact met elkaar hebben en weten wat er in het Bornse leeft en speelt, kan ook de verkopende opdrachtgever daar zijn voordeel mee doen. Voor hem is het misschien interessant om een nog betere prijs te realiseren door in zijn woning geïnteresseerde mensen tegelijk te laten komen kijken. Is bij een verkooptransactie ook een aankoopmakelaar betrokken, dan wordt het aantal klanten dat niet doorstroomt kleiner en ontstaat voor iedereen een win-winsituatie. En elkaar helpen kan ook als bijvoorbeeld iemand tijdelijk woonruimte nodig heeft.

Ieder op eigen manier
De Bornse Makelaars zijn het erover eens dat het gemakkelijker overleggen is als je elkaar goed kent. Nu de markt krapper wordt, is het goed de krachten te bundelen. Ze blijven ook elkaars concurrent, maar dat wil niet zeggen dat ze daarom het contact met elkaar moeten mijden. “Iedereen doet het toch op haar of zijn eigen manier, de ene klant heeft een klik met het ene kantoor, en de andere met een ander.”

Er is in deze regio nog een hoop te winnen, denken De Bornse Makelaars. Zo is in het westen van het land in dertig procent van de gevallen een aankoopmakelaar betrokken bij transacties en in Twente nog maar zeven procent. “Daar ligt dus nog een aardig terrein bloot.”

De Open Huizen Dag is op zaterdag 10 juni van 11.00 tot 15.00 uur. De deelnemende huizen, die vrijblijvend bekeken kunnen worden, zijn te vinden op de websites van de volgende makelaars:
www.saskiavreeman.nl
www.marcel-kon.nl
www.prismamakelaars.nl
www.demakelaar.nl
www.euvermannuyts.nl

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!

Opbrengst inzamelingsactie Melbuul'n Runners...

De Melbuul’n Runners, een groepje van mannen uit Borne en Hengelo, rijden deze week de...
29-08-2024

Mindfulness voor kinderen en hun ouders

ADVERTORIAL. Heb je een kind met aandachtsproblemen, ADHD, of autisme? Ontdek de MYmind training...
29-08-2024

Creatief houten vervoer in Hertme

Het is ieder jaar weer een groot succes: het houtdorp in Hertme. Jaarlijks worden er de meest...
23-08-2024

Vroeg uit de veren voor plastic afval

Er zit veel te veel rotzooi in de oranje verzamelcontainers die er niet in thuishoort. De...
21-08-2024

In naam van de Keizer

Vandaag, 15 augustus 2024, wappert de Nederlandse driekleur op de gemeentetoren in Borne....
15-08-2024

Nieuw: Ontmoeting op zondag

Voor alleenstaanden is de zondag soms een moeilijke dag om door te komen. Vanaf 8 september...
09-08-2024