Een brand in het magazijn heeft er zaterdagmorgen toe geleid dat alle gasten die voor zaterdagavond hadden gereserveerd bij restaurant Dorset, hun culinaire uitstapje in een ander etablissement beleven of het tijdelijk moeten uitstellen. De keuken van het restaurant kan voorlopig niet worden gebruikt, ook al omdat er tijdelijk geen stroom en geen water aanwezig is.
Eigenaar en chef-kok Willem Dankers wijkt zelf zaterdagavond met een groot deel van zijn bemanning en gasten uit naar restaurant Hanninkshof in Usselo, waar zijn vroegere werknemers Jojan van Kersbergen en Sabine Hof de scepter zwaaien. Ook bij andere collega’s wordt een deel van de tachtig tot negentig gasten die voor zaterdagavond geboekt hadden, ontvangen.
“Geweldig dat dit zo kan”, vindt Willem Dankers, nog niet helemaal van de schrik bekomen. “We zouden vanavond een volle zaak hebben gehad, maar kunnen absoluut niet in ons eigen huis aan de slag. Het hele magazijn is uitgebrand en daar stonden onder meer de stoppenkast, de wasmachine, de ijsfreezer en keukenapparatuur. Het is allemaal weg gesmolten.”
Hoe de brand is ontstaan is onduidelijk, de brandweer verricht nog nader onderzoek naar de oorzaak. Personeel van Dorset werkt ondertussen al hard aan het schoonmaken van de ruimtes, waar de brand haar sporen heeft nagelaten. Willem Dankers: “Het is een geluk bij een ongeluk dat we op zondag en maandag altijd al gesloten zijn, dat geeft ons in elk geval meer tijd om orde op zaken te stellen.”
Vrouw Kitty bekijkt de geblakerde resten. Behalve schrik is bij haar ook sprake van opluchting. “Want we zijn door het oog van de naald gekropen, het had veel erger kunnen aflopen.”
Ook brandje bij BZSV
Ook voetbalclub BZSV De Blauwwitters kreeg zaterdagochtend bezoek van de brandweer. Daar vatte papier in een container vlam. De brand was snel geblust. Ook in dit geval is de oorzaak nog onbekend.(WP)
© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.