Cacaoschaarste werkt door in prijzen chocoladeproducten
UIT DE HAND GELOPEN HOBBY WORDT SERIEUZE ONDERNEMING

Cacaoschaarste werkt door in prijzen chocoladeproducten

De maand december is de maand bij uitstek waar er veel specifieke chocoladeproducten gekocht worden. Zo ook bij Chocolaterie Fleur, het bedrijf van de 21-jarige Fleur Ellenbroek. Waar er gewoonlijk vooral bonbons worden geproduceerd, in deze feestmaand maakt zij bijvoorbeeld ook chocoladeletters en chocoladekerstbomen. Er is alleen een probleem voor alle verwerkers van chocolade: de inkoopprijs van chocolade is enorm gestegen, reken met een stijging van wel 50 procent en meer. En dat merk je als consument in de prijs van de producten. Niet dat die ook met datzelfde percentage stijgen, maar toch… De verwachting is dat de prijs de komende jaren ook nog hoog zal blijven als gevolg van mislukte oogsten en aanplant van nieuwe bomen die pas na vijf jaar cacaobonen van goede kwaliteit gaan leveren.

 

Uit de hand gelopen hobby

Wat thuis als hobby begon viel dermate goed in de smaak bij degenen die haar producten proefden, dat zij zich drie maanden later al inschreef bij de Kamer van Koophandel onder de naam die haar zaak nu draagt. Maar wat ook toen nog hobbymatig gebeurde veranderde nog eens vijf maanden later in een echt bedrijf. Er werden machines gekocht en er werd gestart in een ruimte die een oom in zijn eigen bedrijf tijdelijk beschikbaar stelde. Inmiddels heeft het bedrijf een permanent onderkomen gevonden in het voormalige pand van Lemerij aan de Europastraat.

 

Hulp

Omdat het met de hand produceren van de producten in een heleboel verschillende smaken een langdurige bezigheid is heeft Fleur gelukkig hulp. “Bij grote drukte helpen mijn oma en mijn moeder mij!” En daar is ze heel erg blij mee! Denk hierbij bijvoorbeeld aan het mooi inpakken van de producten.

 

Klantenkring

Vooralsnog zijn vooral zakelijke klanten degenen die de weg naar het bedrijf weten te vinden. In overleg met de klanten worden de gewenste producten met de hand gemaakt en eventueel voorzien van een geprinte eetbare personalisering. Natuurlijk zijn particuliere klanten ook van harte welkom.

 

Toekomst

Op dit moment is Fleur nog heel druk met haar studie bedrijfskunde op Saxion. Die hoopt zij in juli af te ronden. Daarna zal zij in ieder geval doorgaan op de huidige voet, maar het is ook mogelijk dat zij verder uit gaat breiden. De toekomst zal het leren. (HvR)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Herman Bruggink stopt als fysiotherapeut

Na een carrière van maar liefst 48 jaar als fysiotherapeut, vindt Herman Bruggink het...
08-12-2024

Sinterklaas komt alleen aan op De Wheele

Het was een raar gezicht vanmorgen toen een om zich heen kijkende Sinterklaas alleen aankwam op...
05-12-2024

Meester Hans gaat met pensioen

Zichtbaar geëmotioneerd liep meester Hans vanmorgen voor de laatste keer in functie naar...
14-11-2024

ZEUT chocoladeletters voor het goede doel

ADVERTORIAL. Deze Sinterklaasperiode krijgt een extra warme lading bij ZEUT Chocola in Borne....
10-11-2024

Verwonder, onderzoek en ontdek

Het ziet er allemaal spectaculair uit, en de kinderen van basisschool St. Stephanus in Zenderen...
18-09-2024

Mehmet Aydin 50 jaar in dienst bij Bons & Evers

29 juli 2024 was Mehmet Aydin 50 jaar in dienst bij Bons & Evers (B&E). Het behalen van...
17-09-2024