Zenderen Vooruit onderuit tegen Haaksbergen
22-10-2024
ZV BETAALT DUUR LEERGELD IN UITWEDSTRIJD

Zenderen Vooruit onderuit tegen Haaksbergen

Op misschien wel het mooiste sportpark van Twente speelde Zenderen Vooruit afgelopen zondag in en tegen Haaksbergen. ZV had voorafgaand twee punten uit twee gelijke spelen en Haaksbergen had tot nu toe te weinig gekregen en voor hen stond de teller nog op nul punten.

 

De eerste helft was ZV geen schim van het team dat afgelopen weken een prima heeft laten zien. In alle facetten was Haaksbergen beter. Waar Zenderen de afgelopen periode stappen heeft gemaakt in het veldspel en de intenties om via een verzorgde opbouw te voetballen waren de heren uit Zenderen in de eerste helft ontzettend slordig aan de bal en grossierde het in balverlies. Haaksbergen kon hierdoor meerdere keren gevaarlijk worden vanuit de omschakeling met de snelle aanvallers. De resulteerde dan ook in een vroege twee nul achterstand voor ZV. Daarnaast konden de mannen van Tim Meijerink onvoldoende druk geven op de opbouw van Haaksbergen. Nadat de keeper van Haaksbergen na een spaarzame aanval, en een goede kans van de hard werkende Guus ten Broeke, onschadelijk maakte, kwam ZV terug in de wedstrijd via goed genomen hoekschop. Aanvoerder Ivar Hakkenbroek kopte de hoekschop goed in en leek de spanning terug te brengen in de wedstrijd. Niets bleek minder waar want nog voor rust maakte Haaksbergen de op dat moment verdiende 3 – 1.

 

Vanzelfsprekend werden er duidelijk woorden naar elkaar uitgesproken in de rust. Trainer Tim Meijerink bracht met de van blessures terugkerende Justin Sonder en Teun Nollen, wie beide sterk invielen, fris elan in de ploeg. De spelopvatting in het drukzetten werd aangepast en ZV begon direct goed aan de tweede helft. Wederom via een goed genomen hoekschop bracht Guus ten Broeke de spanning helemaal terug door de 3 – 2 te maken. Er stond een waar voetbalgevecht. ZV ging in tegenstelling tot de eerst helft met overtuiging de duels aan en won telkens de tweede bal. Bij Haaksbergen zag men twijfel toenemen. ZV probeerde door te drukken en bracht nog een extra spits in. De gastheren bleven loeren met de snelheid op de counter en in een alles of niets offensief van ZV deed Haaksbergen nogmaals pijn in de omschakeling.

 

Al met al een wedstrijd vanuit Zenderen perspectief met twee gezichten. Voor ZV nogmaals de bevestiging dat alles moet kloppen om een goed resultaat te halen in deze aan elkaar gewaagde 5e klasse. Naast de containerbegrippen inzet, beleving en intensiteit moet het plan duidelijk en de intenties helder zijn. Wederom duur “leergeld” in een uitwedstrijd.

 

Aankomend weekend is Zenderen vrij en die week erop staat de thuiswedstrijd tegen KOSC uit Ootmarsum op het programma.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Fikse afstraffing voor BZSV

BZSV kon afgelopen weekend goede zaken doen. Bij winst op Sportclub Enschede bestond de kans dat...
21-10-2024

BVV Borne verliest van Buurse

Hoe groot kan het contrast zijn tussen de eerste en laatste minuut van een wedstrijd? BVV Borne...
21-10-2024

Nederlaag Apollo 8 tegen Sliedrecht

Apollo 8 speelde op zaterdag 19 oktober de tweede wedstrijd in de eredivisie. In Sliedrecht was...
21-10-2024

NEO - SVZW eindigt in 0-0

Het contrast met de uitwedstrijd tegen Drenthina kon haast niet groter zijn. NEO en SVZW legden...
21-10-2024

Apollo 8 wint ook tweede Challenge Cup wedstrijd

De dames van Apollo 8 hebben ook hun tweede ontmoeting met het Finse Pölkky Kuusamo...
16-10-2024

Zenderen Vooruit deelt de punten

Afgelopen zondag stond de wedstrijd ZV tegen Langeveen op het programma. Onder wisselende...
14-10-2024