Fikse afstraffing voor BZSV
21-10-2024
BZSV DE BLAUWWITTERS GEEFT WEDSTRIJD IN 2E HELFT HELEMAAL WEG

Fikse afstraffing voor BZSV

BZSV kon afgelopen weekend goede zaken doen. Bij winst op Sportclub Enschede bestond de kans dat het flink zou stijgen op de ranglijst. Op de dag dat de weg naar boven moest worden ingezet gaf de Bornse formatie in de 2e helft echter niet thuis, met een ruime nederlaag tot gevolg.

 

Als men naar het wedstrijdprogramma keek, was te zien dat BZSV een goede slag kon slaan. Alle bovenste ploegen speelden tegen de ondersten ploegen en qua punten stond het zeer dicht bij elkaar. Daardoor had BZSV, bij winst en gunstige uitslagen op andere velden, een reële kans om maar liefst vier plekken te stijgen. Daarmee zou het zich nestelen in de middenmoot en zou het een gat slaan naar de onderste regionen. Dit gold echter ook voor Sportclub Enschede. Net als de Blauwwitters hadden zij vier punten verzameld in net zo veel wedstrijden.

 

Dat de ploegen aan elkaar gewaagd waren en dat er veel op het spel stond was de eerste helft duidelijk terug te zien in het spelbeeld. Hoewel er hard werd gewerkt oogde het van beide kanten zenuwachtig. De duels werden voornamelijkuitgevochten op het middenveld. Daarbij hadden de Enschedeërs wel een licht veldoverwicht, maar dit vertaalde zich niet tot kansen. Doordat er nauwelijks succesvolle aanvallen werden opgezet hadden de keepers weinig te doen.

 

Al na tien minuten moest Joris Bouwmeister zich noodgedwongen laten vervangen door Nick Gouma, vanwege een hamstringblessure. Hoewel een aderlating voor BZSV blijft het toch veelzeggend dat het uitvallen van de BZSV aanvaller tot één van de opvallendste momenten uit de 1e helft behoord. De 0-0 ruststand verbaasde dan ook niemand en was conform het spelbeeld.

 

Bij aanvang van de 2e helft leek zich hetzelfde spelbeeld te ontvouwen als in de 1e helft. De eerste minuten gebeurde er in aanvallend opzicht wederom weinig. Het leek erop dat degene die wel tot scoren wist te komen er tevens met de winst vandoor zou gaan. Dat scoren lukte Sportclub Enschede uiteindelijk als eerste. Een eerste inzet werd nog knap gekeerd door doelman Markvoort, maar de rebound was een makkelijke prooi voor Luuk Vleugels.

 

Door de 0-1 kwam de wedstrijd eindelijk tot leven. Nog geen vijf minuten later was het alweer raak. Een klutsgoal zorgde ervoor dat Sportclub ineens een riante 0-2 voorsprong had. BZSV wisselde daarop meteen twee keer en ging aanvallender spelen. Dit zorgde er echter ook voor dat het achterin veel meer ruimte weggaf. Deze ruimte werd goed benut door Sportclub. Na 70 minuten vergrootte Tobias Paize de score,door met een goed geplaatst schot de 0-3 tegen de touwen te schieten.

 

BZSV deed meteen daarop wat terug. Uit een goede pass werd Bas Siccama bereikt. Zijn afronding werd al even fraai als zijnaanname, toen hij de 1-3 feilloos in de hoek schoot. Hierdoor ontstond aan Bornse zijde toch weer wat hoop, om een nog enigszins positief resultaat uit het vuur te slepen. Dit bleek echter al snel ijdele hoop. Door geschutter in de Bornsedefensie kon Nigel Kaba de 1-4 aantekenen. Hiermee werd de wedstrijd definitief beslist.

 

In de laatste minuten liet BZSV het helemaal lopen en Sportclub profiteerde daar optimaal van, door nog twee keer te scoren. Hiermee was de fikse afstraffing een feit. Een onnodig grote 1-6 nederlaag voor de Blauwwitters, dat vooral defensief de nodige steken liet vallen de 2e helft.

 

De mannen van Ali Gozukeles hebben twee weken de tijd om zich te herpakken. Op zaterdag 2 november speelt BZSV de Blauwwitters om 14:30 uur uit bij Victoria in Enschede.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Zenderen Vooruit onderuit tegen Haaksbergen

Op misschien wel het mooiste sportpark van Twente speelde Zenderen Vooruit afgelopen zondag in...
22-10-2024

BVV Borne verliest van Buurse

Hoe groot kan het contrast zijn tussen de eerste en laatste minuut van een wedstrijd? BVV Borne...
21-10-2024

Nederlaag Apollo 8 tegen Sliedrecht

Apollo 8 speelde op zaterdag 19 oktober de tweede wedstrijd in de eredivisie. In Sliedrecht was...
21-10-2024

NEO - SVZW eindigt in 0-0

Het contrast met de uitwedstrijd tegen Drenthina kon haast niet groter zijn. NEO en SVZW legden...
21-10-2024

Apollo 8 wint ook tweede Challenge Cup wedstrijd

De dames van Apollo 8 hebben ook hun tweede ontmoeting met het Finse Pölkky Kuusamo...
16-10-2024

Zenderen Vooruit deelt de punten

Afgelopen zondag stond de wedstrijd ZV tegen Langeveen op het programma. Onder wisselende...
14-10-2024