NEO - SVZW eindigt in 0-0
21-10-2024
GEWELDIGE EN UITERST SPANNENDE POT

NEO - SVZW eindigt in 0-0

Het contrast met de uitwedstrijd tegen Drenthina kon haast niet groter zijn. NEO en SVZW legden een geweldige enuiterst spannende pot voetbal op de mat die dan wel in 0-0 eindigde, maar het publiek van begin tot einde vermaakte. Het applaus op het eind was dan ook meer dan terecht!

De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de ploeg uit Wierden voor de pauze absoluut de bovenliggende partij was, meerdere fraaie kansen kreeg tegenover NEO maar eentje, en zichzelf halverwege te kort deed door niet op voorsprong te staan.

 

NEO startte sterk, dwong een snelle hoekschop af, maar daar bleef het daarna even bij. De eerste grote kans was na tien minuten voor de snelle en aalgladde Yessin Maskoul die, na een uittrap van Julian Bakker, alleen voor Leco Zeevalkink op de voeten van de goalie stuitte. De rebound leek appeltje-eitje voor Jesper Middelkamp, maar tot afgrijzen van alles wat SVZW ademt, schoot hij de bal voor een leeg doel toch naast.Na een kwartier nam aanvoerder Robin de Jong de NEO-veste onder vuur na een afgeslagen hoekschop, maar Zeevalkink klaarde ook deze situatie fraai.

SVZW zette in die fase veelal hoog druk en zocht voortdurend de diepte achter de NEO-defensie, waar Max Brunninkhuis centraal achterin de plek van Coen ten Tusscher innam. Op de linkervleugel was er overigens een basisplaats voor Pepijn ten Donkelaar en het leek alsof hij er al jaren speelde.

 

Na 20 minuten moest Max Brunninkhuis in een ultieme poging en ten koste van een hoekschop voorkomen dat alweer Maskoul gevaarlijk kon worden en Wout Bartelink voorkwam 10 minuten later met een identieke sliding op nagenoeg dezelfde plek ook dat SVZW kon scoren. De daaropvolgende hoekschopvariant werd door Jasper Groothuis via een NEO-been nipt naast geschoten.

 

In het laatste deel van de eerste helft greep NEO wat meer initiatieven, maar Jasper Scholten en Wout Rouweler konden de Zwaluwen geen pijn doen. Dat had Maarten Jansen aan de andere kant wel kunnen doen na een puntgave voorzet van Jasper Groothuis, maar de lange aanvalsleider kopte ruim over.

 

Na het moordende tempo kwam de rust als geroepen voor beide teams en NEO had de pauze goed benut. De ploeg pakte vanaf de start van de tweede helft SVZW veel eerder bij de strot en dat leidde meteen tot veel meer initiatieven. Als na een minuut schoot Wout Bartelink net naast en een paar minuten later werd een scherp aangesneden vrije trap van Jochem Stam door een SVZW-hoofd verlengd tot op de eigen dwarsligger. In dezelfde minuut kon Wout Rouweler een dieptepass net niet voldoende controleren.

 

Nadat Jochem Stam met een relatief ongevaarlijk schot Julian Bakker niet in de problemen bracht moest Leco Zeevalkink aan de andere wel vol aan de bak na een schot van Lars van Putten.

Na 66 minuten had NEO op voorsprong moeten komen. Een mooi indraaiende vrije trap van Kevin van den Brug werd door Jasper Scholten van dichtbij ingekopt, maar Julian Bakker kreeg er miraculeus nog een been tegenaan, het geluk van een goede keeper zullen we maar zeggen.

Ook de volgende twee kansen waren voor NEO. Na een subtiele schaar was het schot van Wout Rouweler niet lastig genoeg voor Bakker, maar twintig minuten voor afloop had Jasper Scholten zich eigenlijk tot matchwinnaar moeten kronen. Geheel vrijstaand kopte hij een voorzet van Jochem Stam echter naast het Wierdense doel. In de aanval meteen daarna schoot Yessin Massoul rakelings voorlangs.

 

De absolute slotfase was zinderend spannend, Twan Weghorst, Kevin Roesink en Mauro Lohuis kwamen in de ploeg en het duel kon beide kanten opvallen. Dat gebeurde uiteindelijk niet, want Max Brunninkhuis haalde een inzet van de ingevallen Ferdi ter Avest van de doellijn en in the dying seconds kon een geweldige solo van Maskoul op het allerlaatste moment nog onderbroken worden.

Na ruim 90 minuten vond arbiter Remco Hoffmann het welletjes en restte beide teams een welverdiend applaus van het publiek. Dat een 0-0 niet saai hoeft te zijn werd maar eens weer bewezen en dat het niveau in de eerste klasse G hoog kan zijn werd ook helder. NEO - SVZW was reclame voor het amateurvoetbal en dat de Zwaluwen een grote rol gaan spelen dit seizoen is wel duidelijk.

 

Na deze vijfde speeldag zijn de verschillen bovenin te verwaarlozen. Longa’30 heeft door de eclatante 6-1 zege op DVC’26 virtueel de koppositie ingenomen, maar daaronder staat alles stijf op elkaar met ook een paar ploegen met een duel minder gespeeld. Aan spanning geen gebrek dus.

NEO wacht nu twee competitieloze weekends. Komende donderdag om 20.15 wordt er in Ruurlo gespeeld voor de beker en op donderdag 31 oktober, ook om 20.15, speelt de ploeg een oefenwedstrijd bij Excelsior’31, de nieuwe ploeg van Michel Steggink. Op zaterdag 9 november speelt NEO vervolgens thuis tegen ATC’65, de oude club van Job ten Thije.

 

Foto's: Jaap Engelsman

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Bennie van der tuuk — 23 okt 2024
Wat kan een 0-0 wedstrijd toch mooi zijn. Allebeide teams hadden twee grote kansen gehad om te scoren .
Eerste helft was svzw de betere ploeg, 2e helft de thuis club. Alle supporters van Svzw en van Neo vonden het een terechte uitslag.
EN DOOR.

Zenderen Vooruit onderuit tegen Haaksbergen

Op misschien wel het mooiste sportpark van Twente speelde Zenderen Vooruit afgelopen zondag in...
22-10-2024

Fikse afstraffing voor BZSV

BZSV kon afgelopen weekend goede zaken doen. Bij winst op Sportclub Enschede bestond de kans dat...
21-10-2024

BVV Borne verliest van Buurse

Hoe groot kan het contrast zijn tussen de eerste en laatste minuut van een wedstrijd? BVV Borne...
21-10-2024

Nederlaag Apollo 8 tegen Sliedrecht

Apollo 8 speelde op zaterdag 19 oktober de tweede wedstrijd in de eredivisie. In Sliedrecht was...
21-10-2024

Apollo 8 wint ook tweede Challenge Cup wedstrijd

De dames van Apollo 8 hebben ook hun tweede ontmoeting met het Finse Pölkky Kuusamo...
16-10-2024

Zenderen Vooruit deelt de punten

Afgelopen zondag stond de wedstrijd ZV tegen Langeveen op het programma. Onder wisselende...
14-10-2024