Bokk’n en Bloaz’n smaakt naar meer
EERSTE EDITIE BOKBIERWANDELING GROOT SUCCES

Bokk’n en Bloaz’n smaakt naar meer

De zomer duurde lang dit jaar, maar de herfst moest een keer beginnen. Vandaag begon deze dan echt en er was geen betere manier om dit in te luiden dan met een bokbierwandeling.

 

De omstandigheden waren ideaal. De bladeren aan de bomen kleurden rood, de temperatuur was aangenaam en het bokbier stond koud. De organisatie had op 100 deelnemers gerekend, het werden er ruim 200. Het hadden er zelfs wel 300 kunnen zijn, ware het niet dat de organisatie ook wat overrompeld werd door de animo en een maximum had ingesteld.

Bier, muziek en buitenlucht
Bij de Barrique had zich om 14.00 uur een enthousiaste groep mensen verzameld, die allemaal zin hadden in een wandeling. Het ging vandaag niet om de afstand, maar vooral om het genieten. Om de spieren op te warmen werd daarom gestart met een Weizenbock van Dinkelbieren. Daarna begonnen de deelnemers in groepjes aan de wandeling. Het was uitstekend weer en na een paar minuten lopen gingen de eerste jassen al uit.

 

Landgoed Weleveld was de eerste drinkpost. Brouw Noabers en Bierbrouwerij Borne zorgden hier voor de volgende, welverdiende bokbiertjes. Accordeonist Harry zorgde voor de muzikale omlijsting.

De volgende etappe bracht de deelnemers naar Hedevelds Bio Ei, waar Burgunder zijn Dubbelbock serveerde en de deelnemers tevens konden genieten van heerlijke hapjes, waaronder de ter plekke vervaardigde eiersalade op stokbrood. De muziek van dweilorkest Tis Ma Waj Went Band verhoogde de stemming zo mogelijk nog meer.


De wandeling eindigde bij het Spookhuis in het Openluchttheater in Hertme. Hier stonden de deelnemers in de rij voor het bokbier van Texels. Ook waren alle voorgaande brouwerijen weer aanwezig om nogmaals lekker te laten genieten van hun bieren. De Twentsche Pot serveerde broodjes en de muziek werd verzorgd door Muziekvereniging St. Gregorius uit Hertme. Er was geen winnaar in bokbieren deze middag. De grote winnaar is de organisatie van deze wandeling.

Een tevreden organisatie
Het initiatief van de bokbierwandeling kwam van Patrick en Iris van de muziekvereniging St. Gregorius uit Hertme. Slijterij de Barrique sloot zich hier gelijk bij aan. De organisatie kan terugkijken op een zeer geslaagde middag. Het aantal aanmeldingen was ruim twee keer zo hoog als verwacht en iedereen genoot van het bier, de wandeling, de muziek en de sfeer. Het was een perfect georganiseerd evenement, zonder hoogdravende toeters en bellen. Gewoon lekker ongedwongen en hartstikke gezellig. Hopelijk wordt het een terugkerend evenement. (KD/AJ)

 

Bokk'n en Bloaz'n

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Gerard Schabbink — 20 okt 2024
Super dat het zo geslaagd is, mooi evenement hulde aan onze muzikale collega?s ??

Verbonden in Licht komt er weer aan

Op zaterdag 26 oktober is er weer de jaarlijkse, sfeervolle gedachtenisavond op het Gedenkpark...
09-10-2024

Vaarwel Escaperoom Borne?

ADVERTORIAL. Ahoy, bemanning! Na drie jaar vol avontuur is het tijd voor een nieuw hoofdstuk...
09-10-2024

Halloween in Hertme 2024

Op zaterdag 26 oktober vindt in het Openluchttheater Hertme het jaarlijkse Halloween-evenement...
03-10-2024

Nieuw: Bokk’n en Bloaz’n

Als de voortekenen niet bedriegen, wordt het zondag 20 oktober druk tussen Borne en Hertme. Dan...
24-09-2024

Avond vol verrassingen en hilarische opdrachten

Rond 17.30 uur gingen 167 teamcaptains met knikkende knieën naar het Kulturhus, benieuwd...
21-09-2024

Een schat aan historisch erfgoed

Elk jaar, in het tweede weekend van september, zijn duizenden prachtige monumenten in heel...
14-09-2024