Diefstal uit Carnavalsland snel opgelost
17-10-2024
VERDACHTEN BINNEN PAAR UUR AANGEHOUDEN EN BUIT TERUGGEVONDEN

Diefstal uit Carnavalsland snel opgelost

Een snelle samenwerking tussen eigenaar Joa Korf van Carnavalsland Borne en de politie Borne heeft geleid tot de aanhouding van twee verdachten en het terugvinden van gestolen goederen ter waarde van 1.313 euro, allemaal binnen enkele uren na de diefstal.

 

Diefstal

Op woensdagmiddag rond 13.06 uur betraden twee personen de feestwinkel in het hart van Borne. Terwijl de een naar de kelder liep, begaf de ander zich naar een afdeling met exclusieve feestkleding. Binnen enkele minuten wisten ze kostbare kostuums van het merk Leg Avenue en twintig luxe maskers te stelen. "Het lijkt erop dat ze wisten wat ze moesten hebben," aldus Korf. In totaal werd er voor 1.313 euro aan carnavalskleding ontvreemd.

 

Verdacht gedrag en snelle reactie

Wat de verdachten niet hadden verwacht, was dat hun gedrag hen uiteindelijk zou verraden. Slechts een kwartier nadat ze de winkel hadden verlaten, liepen ze opnieuw langs de winkel. Korf merkte hun verdachte houding op: "Ze liepen opvallend snel en deden erg geheimzinnig." Toen hij besloot hen te volgen, kreeg hij het vermoeden dat er iets niet klopte. “Ze zeiden tegen elkaar dat het maar een paar euro duurder was dan online, dus dat ze hier beter konden kopen. Ze hadden grote shoppers bij zich, dat maakte het verdacht.”

 

Na het tellen van de voorraad en het controleren van de camerabeelden, wist Korf zeker dat er was gestolen. Hij schakelde direct de politie in en belde wijkagent Chantalle Wind. "Binnen tien minuten was ze ter plaatse," vertelt Korf tevreden.

 

Snelle actie van de politie

De samenwerking met de politie verliep snel en effectief. Rond 15.30 uur gaf de officier van justitie toestemming om tot actie over te gaan. Binnen een paar uur werden de verdachten gearresteerd. "Een schouderklop voor de politie," zegt Korf. “Ze werden herkend op basis van de camerabeelden en de actie werd snel ingezet. Het is fijn om te zien dat er meteen gehandeld werd."

 

Naast de aanhouding van de verdachten werd ook de buit teruggevonden. "Vrijdag krijg ik waarschijnlijk mijn spullen weer terug," zegt een opgeluchte Korf.

 

Een zeldzame gebeurtenis

Hoewel winkeldiefstal soms voorkomt, is dit volgens Korf een uitzonderlijk geval. "We hebben 26 camera’s in het pand, en een goed beveiligingssysteem. Dit soort grootschalige diefstal gebeurt hier niet vaak." De opluchting is groot, maar Korf geeft toe dat het een emotionele gebeurtenis was: "Het stoom kwam uit mijn oren toen ik hoorde wat er was gebeurd. Je werkt hard voor je brood, en dan gebeurt dit. Gelukkig was er snel een doorbraak, dat gaf wel even een moment van euforie."

 

"Het snelle optreden van de politie in Borne bewijst dat aangifte doen zeker zin heeft, ondanks de scepsis die soms heerst", stelt Korf. "Waarom zou je aangifte doen? Ze doen toch niks, hoor je vaak. Maar dit keer was er een snelle oplossing, en met een goede afloop."

 

Korte lijntjes

Wijkagente Chantalle Wind noemt het succes een mooi voorbeeld van hoe je in een relatief kleine gemeenschap met korte lijntjes tussen burger en politie zaken snel kunt oplossen. "Ik wil als wijkagent graag aanspreekbaar en benaderbaar zijn en dat mensen mij weten te vinden. Ik ben blij dat Joa direct contact heeft gezocht en we als politie snel konden handelen." Wind roept mensen in Borne op om vooral zaken te melden bij de politie. "Op die manier weten we wat er speelt en kunnen we zaken oppakken. (AJ/KDS)

 

Zaken melden

Je belt het alarmnummer 112 voor spoedeisende hulp. Bijvoorbeeld als jij of iemand anders dringend medische hulp nodig heeft. Bij brand. Of als je getuige bent van een misdrijf. Bijvoorbeeld mishandeling of inbraak.

Het kan ook gebeuren dat je wel hulp nodig hebt, maar de situatie niet levensbedreigend of op heterdaad is. Je belt dan 0900-8844.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

De Schöp officieel geopend

Vanmiddag vond de feestelijke opening plaats van de nieuwe schuur bij de Mariakapel in Borne,...
12-10-2024

Redactie BorneBoeit opgeschrikt door harde knal

De redactie van BorneBoeit aan de Europastraat werd donderdagmiddag opgeschrikt door een harde...
03-10-2024

Brand in het zwembad

Op dinsdagochtend rukten brandweer en politie uit in verband met een melding van brand in...
01-10-2024

Hoort, hoort, zegt het voort!

Het nieuws verspreidt zich als een lopend vuurtje, zo luidt het gezegde, het gaat razendsnel van...
29-06-2024

Word jij herenboer op de Zenderense Es?

ADVERTORIAL • In Twente hopen we na Herenboerderij Usseler Es binnenkort een tweede...
05-06-2024

‘Het gemak dient de mens’

Af en toe zie je er nog wel eens één staan langs een sloot of op een boerenerf,...
04-06-2024