Eerste kennismaking nieuwe bewoners flexwoningen
16 BORNSE JONGEREN IN FLEXWONINGEN

Eerste kennismaking nieuwe bewoners flexwoningen

De 24 flexwoningen aan de Tichelkampweg zijn gereed, enkele maanden nadat de Bornse gemeenteraad het project goedkeurde. Vandaag vond een ontmoeting plaats tussen de nieuwe bewoners en omwonenden, waarbij de bewoners hun toekomstige buren konden leren kennen onder het genot van koffie en cake.

 

De woningen, gebouwd door Thimo365, zijn flexibel van aard en ontworpen om minimaal dertig jaar mee te gaan. Ze kunnen in de toekomst worden verplaatst naar andere locaties als dat nodig is. De oplevering wordt eind november verwacht, waarna de bewoners de sleutels krijgen en hun nieuwe onderkomen kunnen betrekken.

 

Verdere toewijzing van de woningen

De toewijzing van de 24 woningen zorgde voor gemengde reacties binnen de Bornse gemeenschap, met name over wie er in aanmerking zou komen voor de flexwoningen. Volgens Soner Petekci, woonconsulent bij woningcorporatie Welbions, is de verdeling helder: “Zestien van de woningen zijn toegewezen aan jongeren uit Borne, zoals afgesproken. De overige acht woningen zijn toegewezen aan statushouders.”

 

Persoonlijke verhalen van de bewoners

Voor veel bewoners betekent het project een kans op een betaalbare woning in hun eigen woonplaats. Maurice (24) bijvoorbeeld, die al enige tijd op zoek was naar woonruimte, is blij met zijn nieuwe woning. “Ik wilde graag in Borne blijven wonen, maar zonder deze woning was dat waarschijnlijk niet gelukt. Ik studeer in Enschede, maar wonen op de campus was geen optie voor mij,” aldus Maurice.

 

Ook Eefje (25), die haar hele leven in Borne heeft gewoond, vertelt dat ze al enkele jaren op zoek was naar een eigen woning. “Het is een gek, maar leuk gevoel om nu eindelijk mijn eigen plek te hebben. De woning is helemaal nieuw en ik ben benieuwd naar de buren,” zegt ze.

 

Onder de nieuwe bewoners bevindt zich ook Mouayad, een vluchteling uit Syrië die eerder in het asielzoekerscentrum in Azelo woonde. “Ik ben erg blij met mijn nieuwe woning en voel me hier gelukkig,” vertelt hij.

 

Flexwoningen als oplossing voor woningnood

De flexwoningen maken deel uit van een bredere strategie om de druk op de sociale woningmarkt in Borne te verlichten. Door de verplaatsbare aard van de woningen kunnen ze in de toekomst elders worden ingezet, afhankelijk van de woningbehoefte in de regio.

 

De komende weken worden de laatste werkzaamheden aan het terrein uitgevoerd, zodat de nieuwe bewoners zich eind november definitief kunnen vestigen in hun flexwoningen aan de Tichelkampweg. (AJ/KDS)

 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

 

 

Warme Jassen-actie nu ook in Borne

In Borne start de Warme Jassen-actie, met als doel: een warme jas voor iedereen die er een nodig...
14-10-2024

‘Postkoets’– aardappelberging – pronkstuk!

Vervoer is van alle tijden, maar als er één vervoersmiddel is dat tot op de dag...
11-10-2024

Prachtig noorderlicht boven Borne

We werden er dit jaar al vaker door verwend; sprookjesachtig noorderlicht in Nederland. Een...
10-10-2024

Boris en Karel heten de nieuwe alpaca’s

Het was een bijzondere gebeurtenis in dierenpark Bonte Koe: twee nieuwe alpaca's maakten...
09-10-2024

Borne pakt oude wijken aan

De gemeente Borne staat aan de vooravond van een grootschalige aanpak van verschillende oude...
08-10-2024

Het jaar rond in de Kloostergaarde

De fotografen Aram Klaassen en Martin Thomasson van Fotoclub Borne hebben zich een jaar lang met...
08-10-2024