BZSV de Blauwwitters pakt punt bij AVC Heracles
14-10-2024
WINST ONTGLIPT BZSV IN LAATSTE MINUUT

BZSV de Blauwwitters pakt punt bij AVC Heracles

BZSV heeft zaterdag een knap punt gepakt op bezoek bij AVC Heracles. Vooraf zou BZSV hier voor hebben getekend, maar na het laatste fluitsignaal was er toch wat teleurstelling te zien bij de ploeg uit Borne. De gelijkmaker van Heracles viel namelijk pas in de 95e minuut.

 

De ploeg uit Almelo, vorig seizoen nog uitkomend in de 4e klasse, stond bij aanvang van de wedstrijd tegen BZSV op een mooie 2e plaats. Een geduchte tegenstander dus. BZSV verstopte zich niet en ging er van meet af aan vol voor. In de eerste tien minuten leverde dat meteen twee goede mogelijkheden op. Een afgeslagen voorzet van de goed spelende Ben Kamers belandde op de lat. En kort daarop was het diezelfde Kamers die Roy Liefers bediende met een goede voorzet, maar diens schot ging net naast het doel.

 

Heracles kreeg in de gaten dat het op halve kracht niet ging lukken en schakelde een paar tandjes bij. Het zette BZSV meer onder druk. Dit leidde ook aan Almelose zijde tot een paar goede kansen. Daarbij zorgde doelman Tom Markvoort voor een paar prima reddingen en ook het houtwerk bracht twee keer redding. Na twintig minuten kwam de thuisploeg toch op voorsprong. Linksbuiten Bas van Baaren trof knap doel, middels een schot uit de draai. Daarmee zorgde van Baaren voor de, op dat moment, verdiende voorsprong. Het spelbeeld bleef na de 1-0 hetzelfde. AVC hield de druk er op. BZSV kwam er bij vlagen goed uit, maar het ontbrak vaak aan een goede eindpass. Doelpunten vielen er niet meer, waardoor Heracles met een minimale voorsprong ging rusten.

 

Meteen na de rust kwam het kantelpunt in de wedstrijd. Steff Hoekstra van Heracles gebruikte niet al te fijn gesnaard vocabulair. Daarop werd hij terecht met een rode kaart naar de kant gestuurd. BZSV kreeg daardoor logischerwijs meer ruimte om te voetballen. Dit resulteerde al snel in de gelijkmaker. Na een uur gespeeld te hebben vond Ben Kamers met zijn voorzet Sam van de Vegte, die met een lepe kopbal de te ver voor zijn doel staande keeper Yven Broekema wist te passeren. Daarmee trok BZSV de stand weer gelijk.

 

Na de 1-1 leek Heracles even van de leg en BZSV rook bloed. De druk werd opgevoerd en er ontstonden meerdere mogelijkheden om op voorsprong te komen, maar telkens vonden de Blauwwitters doelman Broekema op hun weg. In de 88e minuut leek de winst dan toch voor de Blauwwitters te zijn. Een hoekschop van Heracles werd goed weggewerkt door BZSV en met slechts drie passes werd de snelle Damian Somhorst aan de andere kant van het veld alleen voor de keeper gezet. Met een prachtige lob zorgde Somhorst voor de 1-2 en dolle vreugde in het Bornse kamp, dat nu wel heel dicht bij een grote stunt was.

 

Heracles gooide daarna alles en iedereen naar voren. BZSV stond echter goed georganiseerd en gaf geen kansen weg, tot de 95e minuut. Een bekeken schot van rond de penaltystip werd nog wel getoucheerd door doelman Markvoort, maar hij kon niet voorkomen dat de bal zachtjes in het zijnet rolde. Door de 2-2 wist Heracles toch nog een punt veilig te stellen. En hoewel de gelijkmaker even zuur smaakte voor de Blauwwitters was het een uitslag die na negentig minuten voetballen ook wel weer terecht te noemen was.

 

Zaterdag 19 oktober speelt BZSV de Blauwwitters om 14:30 uur thuis een belangrijke wedstrijd tegen Sportclub Enschede. Beide ploegen staan respectievelijk op de 10e en 8e plek, maar de nummers 4 tot en met 10 staan op slechts drie punten van elkaar. Bij winst kan BZSV dus een grote sprong maken op de ranglijst.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Zenderen Vooruit deelt de punten

Afgelopen zondag stond de wedstrijd ZV tegen Langeveen op het programma. Onder wisselende...
14-10-2024

Ruime nederlaag voor BVV Borne

BVV Borne 1 heeft zondagmiddag een pijnlijke nederlaag geleden in de uitwedstrijd tegen...
14-10-2024

NEO boekt teleurstellend doelpuntloos gelijkspel

In een erg matig duel is NEO voor de tweede achtereenvolgende keer met een gelijkspel...
13-10-2024

Apollo 8 wint in Finland

Apollo 8 is het Europese toernooi in de CEV Challenge Cup goed begonnen. In Finland was de...
10-10-2024

NEO boekt ruime zege

NEO heeft de goede start van de competitie een vervolg gegeven door het thuisduel tegen Stevo...
08-10-2024

BZSV wint overtuigend

BZSV heeft op een zonovergoten sportcomplex een verdiende 3-1 thuis overwinning geboekt tegen...
07-10-2024