NEO boekt teleurstellend doelpuntloos gelijkspel
13-10-2024
MATIG DUEL TEGEN DRENTHINA EMMEN

NEO boekt teleurstellend doelpuntloos gelijkspel

In een erg matig duel is NEO voor de tweede achtereenvolgende keer met een gelijkspel teruggekeerd vanuit Emmen. Waar de ploeg bij DZOH een bij vlagen goede wedstrijd speelde was het niveau van het duel bij Drenthina een heel stuk minder dan in de eerdere drie competitiewedstrijden. Opponent Drenthina verweerde zich kranig, maakte er een fysiek duel van en was aan de meet uiterst tevreden met het behaalde punt, en dat terwijl de ploeg eigenlijk nog de beste kansen kreeg ook. In de startopstelling was dit keer een plek ingeruimd voor de debuterende Wout Rouweler die de licht aangeslagen Coen ten Tusscher goed verving.
 

Kansen over en weer

Hoe anders had het kunnen lopen als Max Brunninkhuis al na vier minuten de score had geopend, maar de aanvoerder stuitte twee keer achter elkaar op doelman Berends. Drenthina speelde erg compact en probeerde met vaak wat opportunistisch spel de voorwaartsen te bereiken en met name de snelle linkerspits Finn Hoogeveen was een handenbindertje.
 

Rond de tiende minuut kregen de gastheren drie hoekschoppen op rij, maar ondanks de aanwezige lengte kon de NEO-defensie die gemakkelijk pareren. Na de eerste corner van NEO, na een kwartier, schoot Stef Rompelaar de afgeslagen bal nipt naast.
 

Iets over de helft van het eerste bedrijf leverde alweer een lange bal een kans op voor Janiek Arends, maar gelukkig kreeg hij de bal net niet onder controle en kon het lederen gevaarte weggewerkt worden.
 

NEO had in die fase dan wel een veldoverwicht, maar dat leverde nauwelijks uitgespeeld gevaar op voor de Drenthina-veste. Max Brunninkhuis verraste Berends bijna met een knap schot van een meter of dertig en de aanvoerder zag wat later een vrije trap gekeerd door de sluitpost. De laatste kans ontstond door slordig balverlies op het NEO-middenveld, een veel voorkomend fenomeen deze middag. Aaron Brinks testte daarop Leco Zeevalkink, maar de goalie redde knap met een hand.
 

Teleurstellend resultaat

Met Pepijn ten Donkelaar op de plek van Kevin Roesink werd aan de tweede 45 minuten begonnen. En al binnen de minuut moest Leco Zeevalkink twee keer gestrekt naar de hoek. Eerst na een venijnig schot in de korte hoek na een slim doorgekopte bal van de boomlange spits en na de aansluitende hoekschop testte Sem Hindriks de doelman, die ook deze doelpoging neutraliseerde.
 

NEO probeerde de wedstrijd voetballend onder controle te krijgen, maar Drenthina slaagde er vrij gemakkelijk in overeind te blijven, deels door geconcentreerd te verdedigen, maar met name door erg slordige passing aan NEO-kant. De thuisclub was er trouwens een meester in door bij elke vermeende overtreding massaal en uitermate luidkeels verbaal tekeer te gaan, iets dat de ploeg zeker niet nodig heeft.
 

Nadat Hoogeveen schuin voor Zeevalkink de grootste kans van de wedstrijd wild over had geschoten speelde NEO in het laatste kwartier bijna uitsluitend op de groen-witte helft. Met inmiddels Guus Hoekstein, Mauro Lohuis en ook Coen ten Tusscher in de ploeg slaagde NEO er niet in een bres in de Emmener defensie te slaan met een teleurstellende 0-0 als logische eindstand. En om eerlijk te zijn, geen van beide ploegen had gezien het spelniveau meer verdiend.
 

Een wrange middag na drie prima duels, maar komende zaterdagavond om 18.30 krijgt de ploeg een prachtige kans op revanche, want dan komt de nieuwe koploper, SVZW, naar Borne. Die ploeg is elk jaar gedoodverfd favoriet voor de titel, maakte het vaak niet waar, maar lijkt dit jaar na alweer een forse metamorfose van de selectie een zeer stabiel en goed team te hebben. Winterswijk kan erover meepraten, ze werden op deze speeldag met 4-0 afgedroogd.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Bennie van der tuuk — 15 okt 2024
Best wel teleurgesteld tegen een team wat onderaan staat.
Kan gebeuren. Dan svzw maar verslaan. Wat de nieuwe koploper is. Dus dat kan een mooie pot worden. Ff winnen dan zijn wij de nieuwe koploper. Wij supporters links van de tribune zijn er weer bij.
Kom lekker kijken Neo speelt thuis

Zenderen Vooruit deelt de punten

Afgelopen zondag stond de wedstrijd ZV tegen Langeveen op het programma. Onder wisselende...
14-10-2024

BZSV de Blauwwitters pakt punt bij AVC Heracles

BZSV heeft zaterdag een knap punt gepakt op bezoek bij AVC Heracles. Vooraf zou BZSV hier voor...
14-10-2024

Ruime nederlaag voor BVV Borne

BVV Borne 1 heeft zondagmiddag een pijnlijke nederlaag geleden in de uitwedstrijd tegen...
14-10-2024

Apollo 8 wint in Finland

Apollo 8 is het Europese toernooi in de CEV Challenge Cup goed begonnen. In Finland was de...
10-10-2024

NEO boekt ruime zege

NEO heeft de goede start van de competitie een vervolg gegeven door het thuisduel tegen Stevo...
08-10-2024

BZSV wint overtuigend

BZSV heeft op een zonovergoten sportcomplex een verdiende 3-1 thuis overwinning geboekt tegen...
07-10-2024