Concert: Duo NIHZ & Erich Oskar Huetter

OKT

16

Concert: Duo NIHZ & Erich Oskar Huetter

20.00 Bornse Synagoge

Dit concert is een onderdeel van de serie Euregio Helden. Euregio Helden bestaat uit een reeks evenementen met een tentoonstelling, concerten en lezingen die plaats vindt in de Euregio aan beide zijden van de grens. Zowel in Nederland als Duitsland waren er verzetshelden.

 

De concerten bestaan voornamelijk uit Klezmer, Yiddish, Jazz en klassiek van Joodse componisten en Twentse liederen die meesttal geinspireerd zijn door o.a. het verzet in Twente tijdens de Tweede Wereldoorlog.

 

Dit interculturele en interreligieuze programma probeert bij te dragen aan een vreedzame omgang tussen mensen door middel van kunst, muziek, educatie en dialoog.

 

Op woensdag 16 oktober om 20.00 uur kunt u banners lezen met de verhalen van verzetshelden uit de Tweede Wereldoorlog uit de Euregio. Het concert op deze avond wordt gespeeld door Erich Oskar Huetter en Duo NIHZ.

 

Erich Oskar Huetter zal bij dit concert Cello spelen: Joodse en Hebreeuwse liederen maar ook klassieke muziek. Zo gaat u van Johann Sebastian Bach, Ernest Bloch en Phillip Glass naar prachtige Joodse melodieen. Huetter is een van Europa's bekendste solisten en werkte samen met o.a. Daniel Bärenboim.

 

Ook Duo NIHZ speelt op deze avond in de Bornse Synagoge. Duo NIHZ begon hun concertcarriere 23 jaar geleden in de Bornse Synagoge en speelde sindsdien hun Joodse en klassieke muziek van China tot Argentinie en van USA tot India. Duo NIHZ speelt op deze avond oude en nieuwe Jiddische liederen en ook een enkel Twents lied over verzetshelden in de Euregio. Het programma begint om 20.00 uur. De entree is gratis en is inclusief Koshere wijn-tasting.

 

Woensdag 16 oktober – 20.00 uur - Borne
Duo NIHZ & Erich Oskar Huetter, Klezmer en klassiek met o.a. cello, gitaar en fluit
Bornse Synagoge, Borne
 

Reserveren via e-mail: llouisignatiusgall@gmail.com of whatsapp: 06-20019585

Meer informatie: www.louisignatiusgall.nl

 

Dit project wordt mogelijk gemaakt door ondersteuning van het Interreg-Fonds van de Euregio.

 

 

terug naar agenda
 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
Tips? Meld het ons Meld je tip