De Schöp officieel geopend
VRIJWILLIGERS VIEREN FEESTELIJKE OPENING VAN NIEUWE SCHUUR BIJ MARIAKAPEL

De Schöp officieel geopend

Vanmiddag vond de feestelijke opening plaats van de nieuwe schuur bij de Mariakapel in Borne, genaamd "De Schöp". Tientallen mensen, voornamelijk vrijwilligers van de werkgroep, waren op de ceremonie afgekomen, die begon met het luiden van de klok van de Mariakapel. De schuur vervangt de oude, verouderde opslagplaats en biedt nu voldoende ruimte voor het gereedschap dat nodig is voor het onderhoud van de kapel en het omringende park.

 

Voor de Mariakapel hield Louis Oosterik, een van de drijvende krachten achter de realisatie van de nieuwe schuur, een korte toespraak. "Er waren vooraf geluiden dat het misschien niet zou lukken, maar uiteindelijk staat er een prachtige schuur," zei hij trots. Na de speech trok de groep aanwezigen in een lange sliert richting de nieuwe schuur om deze te bewonderen.

 

De officiële opening werd verricht door Jan Mensink, de oudste vrijwilliger, die voor de gelegenheid gehuld was in een Bornse vlag. Hij onthulde het naambordje van "De Schöp" en opende officieel de schuur. Mensink, die ondanks zijn leeftijd van in de 90 nog steeds actief is met werkzaamheden bij de kapel, zoals maaien, bladblazen en vegen, werd toegejuicht door de aanwezigen.

 

De bouw van de nieuwe schuur werd mogelijk gemaakt door een succesvolle crowdfundingcampagne, waarbij ruim 21.000 euro werd opgehaald. Vijf vrijwilligers werkten hard aan de campagne, onder meer door promotie op sociale media en het maken van video's. Dankzij deze inspanningen kon de schuur gerealiseerd worden. Na de onthulling genoten de aanwezigen van hapjes en drankjes, waarbij de betrokkenheid en samenwerking van de vrijwilligers werden gevierd.

 

De Mariakapel en het omringende park blijven, mede dankzij de inzet van de ruim 30 vrijwilligers, een oase van rust en bezinning voor de gemeenschap van Borne. "Vele handen maken licht werk," aldus Oosterik, die benadrukte hoe belangrijk de gezamenlijke inzet van de vrijwilligers is. (KDS)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Max de Mooij Sr. — 12 okt 2024
Leuk verslag van de opening van de Schöp!
Alleen wel erg jammer dat er maar twee foto's bij het bericht geplaatst zijn! Het gaat immers om een gedenkwaardige gebeurtenis bij een heel kenmerkend stukje oud Borne!
Ik mag toch hopen dat Borne Boeit nog een paar extra foto's van deze historische gebeurtenis voor ons in petto heeft!

Redactie BorneBoeit opgeschrikt door harde knal

De redactie van BorneBoeit aan de Europastraat werd donderdagmiddag opgeschrikt door een harde...
03-10-2024

Brand in het zwembad

Op dinsdagochtend rukten brandweer en politie uit in verband met een melding van brand in...
01-10-2024

Hoort, hoort, zegt het voort!

Het nieuws verspreidt zich als een lopend vuurtje, zo luidt het gezegde, het gaat razendsnel van...
29-06-2024

Word jij herenboer op de Zenderense Es?

ADVERTORIAL • In Twente hopen we na Herenboerderij Usseler Es binnenkort een tweede...
05-06-2024

‘Het gemak dient de mens’

Af en toe zie je er nog wel eens één staan langs een sloot of op een boerenerf,...
04-06-2024

Borne experimenteert met nieuw stembiljet

De voorbereiding voor de Europese verkiezingen in Borne is begonnen. Maandagavond ontvingen de...
14-05-2024