Concert Hollands Collectief in de Oude Kerk

OKT

20

Concert Hollands Collectief in de Oude Kerk

15.30 Oude Kerk

Op zondagmiddag 20 oktober, 15.30 uur, vindt er in de Oude Kerk een bijzonder concert plaats, georganiseerd door de Stichting Vrienden Oude Kerk.

 

Hollands Collectief, bestaande uit vier absolute topzangers uit onder andere het Nederlands Kamerkoor en Cappella Amsterdam, zingt dan een programma met als hoofdmoot de "Totentanz" van Hugo Distler. Distler componeerde dit werk in 1934 ter gelegenheid van wat wij in Nederland Eeuwigheidszondag ofwel Voleindingszondag noemen, de laatste zondag van het kerkelijk jaar. Op die zondag worden door veel gelovigen de overledenen herdacht. In dit werk, gebaseerd op de middeleeuwse Lübecker Totentanz, gaat de dood in gesprek met zijn slachtoffers. Of je nu Keizer, Bisschop, Burger of Boer bent, iedereen komt aan de beurt. De Dood legt aan ieder uit dat, hoezeer je ook gehecht bent aan het aardse, de ziel is geboren voor de eeuwigheid en ook alleen daar rust zal vinden. Werken van Johannes Brahms en Margreeth de Boer maken het optreden compleet.

 

Kaarten zijn aan de kassa verkrijgbaar voor 17,50 euro maar ook in de voorverkoop via de website van Hollands Collectief voor 15,00 euro. Zie daarvoor www.hollandscollectief.com

 

Oude Kerk Borne

Oude Kerkstraat 2

Borne

 

terug naar agenda
 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
Tips? Meld het ons Meld je tip