Apollo 8 wint in Finland
10-10-2024
0-3 TEGEN FINSE KAMPIOEN PÖLKKY KUUSAMO

Apollo 8 wint in Finland

Apollo 8 is het Europese toernooi in de CEV Challenge Cup goed begonnen. In Finland was de Bornseeredivisionist in drie sets te sterk voor de Finse kampioen Pölkky Kuusamo. Hierdoor heeft Apollo 8 in de return in Borne aan twee sets voldoende om door te gaan naar de volgende (1/16) ronde.

 

In de eerste set pakte Apollo 8 al snel een voorsprong en kwam richting het einde van de set op ruime voorsprong. Toch werd het nog spannend toen de thuisploeg terugkwam tot 22-24, maar Apollo 8 wist het derde setpoint te benutten en won de set met 22-25. In de tweede set keek Apollo 8 aanvankelijk tegen een flinke achterstand aan, maar kwam het knap terug en trok de stand gelijk op 18-18. Apollo 8 won ook de tweede set, dit keer met 23-25. In de derde set liep Apollo 8 lange tijd achter de feiten aan, maar op 22-22 kwamen ze voor het eerst op gelijke hoogte. Na een spannende slotfase wisten de bezoekers ook deze set met 25-27 binnen te slepen en wonnen daarmee de wedstrijd met 0-3.

 

 

Vol strijd
Trainer Jeffrey Scharbaai reageert trots na de winst. ‘Het was een wedstrijd vol strijd, zowel tegen de tegenstander als onszelf. Ik ben blij dat we deze op deze manier hebben kunnen afsluiten. Het was een zware, maar functionele pot volleybal, en het is knap hoe we dit hebben omgebogen naar een overwinning. Het blijft een uitdaging om na een lange reis direct op topniveau te presteren. We zijn echt een team, en dat zie je in alles terug. Ik ben trots op het team en de staf. De balans tussen goede en mindere services, gecombineerd met het hoge aantal kill blocks, heeft ons wederom naar de winst gebracht’.

 

Kijken uit naar de return
Ook libero Noa Krikhaar is erg blij een tevreden. ‘We begonnen sterk aan de wedstrijd en de eerste set wisten we telkens op voorsprong te blijven: 22-25. In de tweede set lieten we Pölkky meer in hun spel komen en keken al snel tegen een 6-12 achterstand aan. We bleven vertrouwen houden en werkten punt voor punt de achterstand weg. Met twee punten verschil pakten we ook de tweede set. In set drie pakte Kuusamo opnieuw een voorsprong en maakten we teveel eigen fouten. Ondanks twee setpoints tegen beslisten we de wedstrijd met 25-27. Een mooie overwinning en we kijken na deze winst uit naar de return van woensdag in een kolkende Veste!’

 

Woensdag 16 oktober
Op woensdag 16 oktober speelt Apollo 8 om 20 uur de return in Borne. Het eerste fluitsignaal klinkt om 20 uur in sporthal De Veste. Er zijn nog kaarten te krijgen via de website van Apollo 8.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Zenderen Vooruit deelt de punten

Afgelopen zondag stond de wedstrijd ZV tegen Langeveen op het programma. Onder wisselende...
14-10-2024

BZSV de Blauwwitters pakt punt bij AVC Heracles

BZSV heeft zaterdag een knap punt gepakt op bezoek bij AVC Heracles. Vooraf zou BZSV hier voor...
14-10-2024

Ruime nederlaag voor BVV Borne

BVV Borne 1 heeft zondagmiddag een pijnlijke nederlaag geleden in de uitwedstrijd tegen...
14-10-2024

NEO boekt teleurstellend doelpuntloos gelijkspel

In een erg matig duel is NEO voor de tweede achtereenvolgende keer met een gelijkspel...
13-10-2024

NEO boekt ruime zege

NEO heeft de goede start van de competitie een vervolg gegeven door het thuisduel tegen Stevo...
08-10-2024

BZSV wint overtuigend

BZSV heeft op een zonovergoten sportcomplex een verdiende 3-1 thuis overwinning geboekt tegen...
07-10-2024