NEO boekt ruime zege
08-10-2024
4-0 OVERWINNING TEGEN STEVO

NEO boekt ruime zege

NEO heeft de goede start van de competitie een vervolg gegeven door het thuisduel tegen Stevo met een ruime 4-0 zege af te sluiten. Een overwinning waar niets op af te dingenviel, maar wat aan de hoge kant was.

 

De thuisclub begon voortvarend en al binnen een paar minuten kwam de ploeg op voorsprong. Een uitstekende interceptie van Wout Bartelink op de middenlijn leverde een pass op Stef Rompelaar op, die vervolgens Jochem Stam aan het werk zette. Alleen voor goalie Beernink prikte Stam de bal beheerst binnen: 1-0.

 

Vlak daarna had Stef Rompelaar de voorsprong uit kunnen breiden, maar na een mooie pass van Max Brunninkhuis bleef Beernink dit keer de winnaar.

De rest van het eerste bedrijf kende niet al te veel hoogtepunten. NEO leek de wedstrijd onder controle te hebben, kreeg niet gek veel kansen meer en Stevo kwam niet verder dan een vijftal hoekschoppen, normaliter een sterk wapen van de ploeg uit Geesteren, maar nu zonder echt gevaar. Slechts een keer leek de veste van Leco Zeevalkink in gevaar te komen, maar de goalie tikte een kopbal uit de bovenhoek.

 

Het eerste deel van de tweede helft was qua veldspel redelijk in evenwicht, en het was opnieuw NEO dat de eerste kans liet noteren. Max Brunninkhuis zette Stef Rompelaar aan het werk, maar Bas Beernink weet de bal knap te redden.

 

Vlak daarna kroop NEO door het bekende oog van de naald. Een hoekschop werd door Mick Velthuis verlengd en de bal kuste de paal en ook de rebound werd niet verzilverd.

Nadat Guus Hoekstein was ingevallen voor Kevin van den Brug viel een kwartier voor afloop de beslissing. Jochem Stam bekroonde zijn wedstrijd met een tweede treffer, een typische “Stam-goal”. Vanaf de rechtervleugel naar binnen komend, dreigen te schieten en op die manier ruimte creërend voor het schot in de verre kruising. Prachtgoal en 2-0.

 

Het verzet van Stevo was gebroken en NEO liep uiteindelijk nog uit naar een ruime score. Guus Hoekstein had al bijna de 3-0 laten noteren, maar opnieuw Beernink voorkwam dat, maar dezelfde speler en Jasper Scholten stonden aan de basis van de 3-0 van Max Brunninkhuis die alleen voor Beerninkkoelbloedig afrondde. Het slotakkoord was voor Jasper Scholten die middels een fraaie steekpass van Wout Bartelinkalleen voor het Stevo-doel werd gezet werd en de 4-0 liet aantekenen.

 

Een iets te ruime zege wellicht, maar uiteraard maalde daar na afloop niemand om. Waar iedereen wel erg blij mee was, was de rentree van Mauro Lohuis, na een maandenlange absentie. Ook Wout Rouweler viel nog in en draaide net als de andere twee invallers moeiteloos mee.

Na de derde speeldag is NEO zomaar koploper geworden, welmet de aantekening dat Longa’30 er virtueel beter voorstaat, want het is de enige club die nog geen punt heeft verspeeld.

Na afloop nam NEO nog afscheid van Michel Steggink die NEO afgelopen zomer na vier jaar verruilde voor Excelsior’31.

 

Zaterdag gaat de NEO-karavaan opnieuw naar Emmen, nu naar Drenthina. De promovendus startte met een knap gelijkspel bij Sparta Enschede, maar liep daarna tegen twee nederlagen op, wel tegen twee sterke tegenstanders, te weten DZOH en FC Winterswijk. De thuisclub zal graag de eerste punten in een thuiswedstrijd willen gaan bijboeken, voor NEO een schone taak dat te proberen te voorkomen.

 

Foto's: Jaap Engelsman

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Bennie van der tuuk — 09 okt 2024
En ik had nog gezegd dat stevo in Geesteren moest blijven .
En dat de 3 punten in Borne zou blijven. Wie niet wil luisteren moet op de blaren zitten. Ze blijven goed bezig onze jongens . Op naar Drente zondag. Ff 3 punten ophalen.
Succes boys.

Zenderen Vooruit deelt de punten

Afgelopen zondag stond de wedstrijd ZV tegen Langeveen op het programma. Onder wisselende...
14-10-2024

BZSV de Blauwwitters pakt punt bij AVC Heracles

BZSV heeft zaterdag een knap punt gepakt op bezoek bij AVC Heracles. Vooraf zou BZSV hier voor...
14-10-2024

Ruime nederlaag voor BVV Borne

BVV Borne 1 heeft zondagmiddag een pijnlijke nederlaag geleden in de uitwedstrijd tegen...
14-10-2024

NEO boekt teleurstellend doelpuntloos gelijkspel

In een erg matig duel is NEO voor de tweede achtereenvolgende keer met een gelijkspel...
13-10-2024

Apollo 8 wint in Finland

Apollo 8 is het Europese toernooi in de CEV Challenge Cup goed begonnen. In Finland was de...
10-10-2024

BZSV wint overtuigend

BZSV heeft op een zonovergoten sportcomplex een verdiende 3-1 thuis overwinning geboekt tegen...
07-10-2024