Brainstorm Creatieve Broedplaats

OKT

22

Brainstorm Creatieve Broedplaats

19:30 Kulturhus Borne

Brainstorm Creatieve Broedplaats in Borne

Er bloeit iets in Borne. Creatieven en ondernemers in de gemeente Borne voelen het al langer: de tijd is rijp voor een plek waar kunst, cultuur en technologie samenkomen. Een plek waar nieuwe ideeën en innovaties kunnen ontstaan. Waar kruisbestuivingen tussen disciplines leiden tot onverwachte samenwerkingen en waar talent zich kan ontplooien. Daarom nodigen we iedereen die zich aangesproken voelt door deze gedachte uit om mee te denken tijdens een brainstorm over de oprichting van een creatieve broedplaats in Borne.

Op 22 oktober om 19:30 uur, komen we samen in het Kulturhus Borne voor een avond om dit idee te onderzoeken. Voorafgaand aan de brainstorm zullen gastsprekers hun ervaring delen over vergelijkbare initiatieven, zoals het Dorpslab in De Lutte en Studio15 in Almelo. Hun verhalen zullen ons inspireren en laten zien wat er mogelijk is als creatieven en kunst’nmakers de handen ineenslaan.

Maar de kern van deze avond is om samen met inwoners van Borne, Hertme en Zenderen te onderzoeken of er behoefte is aan zo’n fysieke plek. Een maakplaats, een atelier of een broedplaats – een ruimte waar professionals én hobbyisten samen kunnen werken. Waar drempels laag zijn en waar ruimte is voor experiment en ontmoeting. Want juist die ontmoetingen kunnen nieuwe ideeën en samenwerkingen opleveren die verder reiken dan de individuele praktijk. Het gaat niet alleen om het versterken van de culturele infrastructuur, maar ook om maatschappelijke waardecreatie, zoals kleinschalige, lokale initiatieven die oog hebben voor mens, materiaal en milieu.

Het programma:
19.30 uur   Inloop met thee en koffie
19.45 uur   Opening met een schets van de context
19.55 uur   Voorbeeld uit de praktijk: Dorpslab De Lutte, Raimond Oude Egberink
20.15 uur   Voorbeeld uit de praktijk: Studio 15, Encarnita Sanchez
20.30 uur   Vragen en brainstorm (tussendoor kan men koffie thee pakken)
21:15  uur   Presentaties brainstorm
21.30 uur   Sluiting en hoe verder

Of je nu een gevestigde ondernemer bent, een kunstenaar, of gewoon nieuwsgierig naar wat een creatieve broedplaats voor jou zou kunnen betekenen, we nodigen je uit om met ons mee te denken.

 

terug naar agenda
 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
Tips? Meld het ons Meld je tip