Apollo 8 begint seizoen goed
07-10-2024
WINST TEGEN DRAISMA DYNAMO

Apollo 8 begint seizoen goed

Apollo 8 is het nieuwe volleybalseizoen goed begonnen. Na de winst van de Supercup tegen landskampioen VC Sneek wist Apollo 8 de eerste wedstrijd in het nieuwe eredivisieseizoen te winnen. In Borne waren de dames in vier sets te sterk voor Draisma Dynamo uit Apeldoorn.


Vorige week wist Apollo 8 voor het eerst in de clubhistorie de Supercup te winnen. In Sneek werd met 3-0 gewonnen van de landskampioen wat vertrouwen gaf voor de start van de eredivisie. Voor aanvang van de eerste eredivisie thuiswedstrijd werd stil gestaan bij het plotseling overlijden van manager Roy van den Berg. Deze emotie wist het team om te zetten in goede energie waardoor Apollo 8 een sterke wedstrijd speelde. De thuisploeg wist de eerste set overtuigend te winnen (25-19).


In de tweede set leken de rollen omgekeerd, maar na een flinke achterstand wist Apollo 8 goed terug te komen. Toch waren het de bezoekers die de tweede set wisten te winnen (22-25). De derde set liet een ander beeld zien. Apollo 8 was heer en meester en wist eenvoudig te winnen met 25-12. Het publiek zag vervolgens een spannende vierde set. De thuisploeg keek eerst tegen een achterstand aan, maar knokte zich terug. Halverwege de set stond het gelijk en was het de thuisploeg die aan het langste eind wist te trekken (25-23).


Op naar de volgende
‘Wat een heerlijke wedstrijd met veel spanning en emotie’, zegt speelster Jorieke Bodde naderhand. ‘De servedruk was hoog en het blok/defense stond goed. We werkten hard, hielden vertrouwen en bleven strijden voor elk punt. Daarbij was de sfeer in de hal weer fantastisch met onze geweldige supporters! Ik heb genoten! Op naar de volgende!’


Tevreden
‘We zijn het seizoen goed begonnen’, vult trainer Bart Oosting aan. Nadat we voorafgaand aan onze eerste thuiswedstrijd stil hebben gestaan bij het overlijden van Roy waren we gebrand om onze emotie om te zetten in energie. De openingsfase was wat aftasten. Daarna konden we een gat slaan middels onze service. In de 2e set was het vooral een service serie van Jet Kok van Dynamo waar we passend geen grip op kregen. In de 3e set was het Jorieke Bodde die ‘aan was’ in de aanval. De 4e was een spannende set waar Dynamo direct een gat sloeg van 5 punten. Aan de hand van een sterke blokkering en harde aanvallen van Lotte van der Horst beslisten wij de wedstrijd. Al met al kunnen we tevreden terugkijken op deze wedstrijd. De servicedruk als mede een goede blokkering zorgde ervoor dat we de 3 punten in eigen huis hielden’.

 

Europees volleybal
Komende twee weken gaat de focus op Europees volleybal waar Apollo 8 gaat uitkomen in de CEV Challenge Cup. Apollo 8 reist af naar Finland waar zij het op woensdag 9 oktober gaan opnemen tegen de Finse kampioen Pölkky Kuusamo.

 

Op woensdag 16 oktober speelt Apollo 8 om 20.00 uur thuis in sporthal De Veste in Borne. Kaarten voor dit Europese duel zijn nog te koop via de website van Apollo 8.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Zenderen Vooruit deelt de punten

Afgelopen zondag stond de wedstrijd ZV tegen Langeveen op het programma. Onder wisselende...
14-10-2024

BZSV de Blauwwitters pakt punt bij AVC Heracles

BZSV heeft zaterdag een knap punt gepakt op bezoek bij AVC Heracles. Vooraf zou BZSV hier voor...
14-10-2024

Ruime nederlaag voor BVV Borne

BVV Borne 1 heeft zondagmiddag een pijnlijke nederlaag geleden in de uitwedstrijd tegen...
14-10-2024

NEO boekt teleurstellend doelpuntloos gelijkspel

In een erg matig duel is NEO voor de tweede achtereenvolgende keer met een gelijkspel...
13-10-2024

Apollo 8 wint in Finland

Apollo 8 is het Europese toernooi in de CEV Challenge Cup goed begonnen. In Finland was de...
10-10-2024

NEO boekt ruime zege

NEO heeft de goede start van de competitie een vervolg gegeven door het thuisduel tegen Stevo...
08-10-2024