Eerste editie ‘Wij doen het samen festijn’
04-10-2024
30 MAATSCHAPPELIJKE (VRIJWILLIGERS)ORGANISATIES BIJEEN

Eerste editie ‘Wij doen het samen festijn’

Bij Kringloop Borne werd donderdag voor het eerst het ‘Wij doen het samen festijn’ georganiseerd. Een dertigtal maatschappelijke, veelal vrijwilligersorganisaties presenteerden zich. Deels in de hoop nieuwe vrijwilligers te kunnen binden aan hun organisatie, maar vaak ook om te vertellen wat ze doen en mensen te enthousiasmeren voor hun activiteiten.
 

Maand van de Ontmoeting

Een initiatief van Wijkracht. Marloes Welberg, coördinator Vrijwilligerswerk bij Wijkracht legt het uit: “Het is de Maand van de Ontmoeting. We laten zien wat er allemaal is in Borne. Het werk van vrijwilligers is ontzettend belangrijk. Zonder hen zou de samenleving instorten. In Borne hoeft niemand zich eenzaam te voelen. We moeten elkaar over de drempel helpen en betrekken bij initiatieven.” Leden of vrijwilligers werven was echter niet het enige doel. “Het is ook een gelegenheid om te netwerken en organisaties met elkaar te verbinden.” In die zin vond ze bij het begin het festijn al uitermate geslaagd.
 

“Heel gaaf dat dit georganiseerd wordt”, vindt ook wethouder Michael Geerdink. “Mooi dat er aandacht wordt gevestigd op vrijwilligerswerk.” Bijzonder content was hij met de gekozen locatie. “Heel fijn dat de Kringloop dit wil faciliteren. Hoe laagdrempelig wil je het hebben?” Er waren kraampjes van onder andere de Wereldwinkel, De Kloostergaarde, de Buurtbus en het Energieloket. Van Jongerenwerk Skillz, TMZ, Stichting Leendert Vriel, Bornse Synagoge, Schoonmaakmuseum en meer.
 

Verbinding

Aan een tafel werd gebridged door de Bridgeclub. Zij waren present in de hoop nieuwe leden te werven. “Het is niet zo moeilijk en je blijft bridgen heel lang leuk vinden.” Het oudste actieve lid is zelf 99 en bridged nog steeds heel regelmatig. “Het spel houdt je scherp én het is gezellig en goed voor je sociale contacten.” Soortgelijke argumenten bij het Bordspel Café dat maandelijks op woensdagavond en maandagmiddag wordt georganiseerd in het Kulturhus. Een succes, vooral op de woensdagavond waar zo’n 25 bordspelliefhebbers op af komen. De maandagmiddag is vooral bedoeld voor de wat oudere bezoekers. Tijdens het ‘Wij doen het samen festijn’, hoopte men juist daar meer bekendheid aan te geven.
 

Op de bovenverdieping een mooi voorbeeld van de beoogde ‘verbinding’. Gelegenheidsburen Zelfregieteam Borne en Aveleijn hadden elkaar gevonden. De welzijnsorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking gaat aan de slag met de Hulpkaart van het Zelfregieteam. (KDS/AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Emi Koebrugge eerste kinderburgemeester van Borne

Emi Koebrugge (10) wordt de eerste kinderburgemeester van Borne. Zij gaat het komende jaar samen...
04-10-2024

Vanaf 2026 mogelijk opvang asielzoekers

Op dit moment is het beleid van de gemeente Borne om zich wel in te zetten voor de huisvesting...
03-10-2024

Hulp voor jongeren met problematische schulden

Vanuit het Rijk zijn extra middelen beschikbaar gekomen voor de aanpak van geldzorgen, armoede...
27-09-2024

Wet Bibob nu breder toepasbaar

De Wet Bibob (Wet bevordering integriteitsbeoordelingen door het openbaar bestuur) is...
26-09-2024

Gemeentewapen en -vlag bindmiddel Borne

Gemeentewapens spelen een belangrijke rol in het behouden van lokale identiteit en...
21-09-2024

Nieuwe Energieloket feestelijk geopend

Aan de Bakkerssteeg 5 is vanaf heden het Energieloket Borne gevestigd, waar iedereen terechtkan...
20-09-2024