Expositie Elsa Snijder

OKT

13

NOV

24

Expositie Elsa Snijder

Oude Kerk

Stichting Vrienden Oude Kerk organiseert in de Oude Kerk te Borne de expositie ‘Tijddragers’ door beeldend kunstenares Elsa Snijder van 13 oktober t/m 24 november 2024.
 

De expositie wordt op zondag 13 oktober geopend met een interview door Johan Meijer met Elsa Snijder. De expositie is geopend van 14.00 tot 16.00 uur.
 

‘Oude voorwerpen dragen sporen van tijd.
Wij dragen de tijd mee in onszelf,
proberen hem bij te benen.
Volwassenen laten tijd achter zich.,
Kinderen hebben tijd,
zijn tijddragers’

 

Elsa Snijder

 

Ontwikkeling

Beeldend kunstenares Elsa Snijder tekende en schilderde van jongs af. Later volgde zij cursussen bij verschillende docenten. In 2002 startte zij naast een baan als verpleegkundige, met de vijf- jarige deeltijdopleiding aan Kunstacademie AKI/Artez te Enschede. Mede dankzij de trouwe support van haar man en opgroeiende kinderen kon zij de wens om haar talent te verdiepen, verwezenlijken. Ze studeerde af in discipline Fotografie. Ook behaalde ze een lesbevoegdheid en gaf les aan het MBO.
 

Inspiratiebronnen

Elsa laat zich in haar werk onder meer inspireren door de schoonheid van het kleine en het fenomeen van de voortgaande tijd, vergankelijkheid. Ze groeide op in Friesland en woonde in een huis met een bostuin rondom. Daar ontstond haar liefde voor de natuur.
 

Technieken

Haar kunstfoto’s zijn onderdeel van een doorlopend thema, getiteld ‘Reborn Beauty’s.’ Hiervoor combineert Elsa oude voorwerpen en uiteenlopende nutteloze materialen. Zij rangschikt, zoekt naar vorm, kleur, evenwicht. Vangt met de camera verstilde beelden. Vondsten komen in het licht, veroveren weer een plek in het heden! Ook maakt zij pinhole-foto’s. Deze foto’s zijn per definitie onscherp, hebben pastelkleuren en een schilderachtige uitstraling. Hiervoor hanteert Elsa de oude techniek van de ‘Camera Obscura’. Zo legde ze haar project ‘Mooi Twickel Delden’ vast in alle jaargetijden, in groot formaat foto’s en gebundeld in boekvorm. Haar gedichten zijn dikwijls een vertaling van alledaagse gebeurtenissen of ontstaan uit haar fantasie. Door Tekst en Beeld te combineren, ontstaat er een ‘extra laag’. Dit resulteerde in poëtische fotoboeken. Elsa heeft een vrije stijl van schilderen.Ze kiest een onderwerp, volgt kwast en verf, reagerend op het doek. Laag over laag. Ook toevals-elementen spelen een rol. In haar werk is soms een stukje persoonlijke religieuze beleving terug te vinden.
 

Atelier

Elsa werkt vanuit haar atelier aan de Herengracht 24 te Almelo. Iedere laatste zondagmiddag van de maand is deze sfeervolle kunststraat met monumentale pandjes van 14.00- tot 17.00 uur geopend voor het publiek. Je kunt dan zo bij de kunstenaars naar binnen lopen, een bezoekje waard!
 

Naast de opening van de expositie op 13 oktober is de expositie geopend op de zondagen 27 oktober en 3, 10, en 17 november van 14.00 uur tot 16.00 uur.

Op 24 november is de expositie van 14.00 uur tot 15.00 uur, voorafgaand aan het concert van Capella Gudula, te bezoeken.
 

Adres: Oude Kerkstraat 2, 7622 EK Borne
 

Zie voor meer info over de beeldend kunstenaar:
www.elsasnijder.com
Mailadres: easnijder@gmail.com

Adres atelier: Herengracht 24, 7607 BR Almelo.

 

terug naar agenda
 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
Tips? Meld het ons Meld je tip